#tanamsendiri

8,103 posts tagged with #tanamsendiri

Photos and Videos about #tanamsendiri

Buah kopi, muda lagi ni #tanamsendiri

Dragon fruit #tanamsendiri

Pisang tanam depan rumah #pisanggoreng #tanamsendiri berbakti pada tanah ๐Ÿ˜Ž

Selamat Hari Malaysia! Semoga keharmonian dan kesejahteraan negara kita dipelihara selamanya ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ . . Sempena dengan Hari Malaysia, Nera Plant Booster mengadakan promosi berikut: . Beli 1 Percuma 250ml Beli 2 Percuma 500ml . . Promo sah sehingga 11.59pm 22 September 2019 . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #jomtanamsendiri #harimalaysia #selamatharimalaysia #16september

Dah main tabur2 je benih.. Cara malas nak menanam..drip air kosong 2 kali sehari..Pengunaan baja ab siram kadang xsiram..Dan juga pengunaan serat kelapa kasar bagi menghalang pertumbuhan rumput serta menjaga kelembapan..Daun agak rapat kurang besar pada pokok.. Berkonsepkan tanam, tinggal dan tuai..๐Ÿ˜ #sawibunga #sawisegar #naturalfarming #biologicalfarming #herbalife #hasiltitikpeluh #organic #tanamdepanrumah #hijaudaun #tanamsendiri #berkebun #gardening #urbanfarming #instagarden #agriculture #organicfarming #agrofarm #hydroponics #happyfarming #organicfood #agrotech #farmlife

๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ Anak2 Pak Choi yg dipindah dari semaian ke rmh baru semalam nampak segar pagi ni.. Rumah yg berbeza, Akan diperhatikan nanti dirmh mana yg akan lbh menyubur.. Semoga akan terus subur menghijau dirumah baru.. Aminn . Masih ada lg yg belum sempat dipindahkan.. ๐Ÿ˜… . . #pakchoi #growing kebunku #kebunhijau #kebunminisaya #tanamsendiri #mygarden #ulamanusantara #minikebunku #sayurorganik #daunpudina #gardening #herba #tanamanherbal #sayurorganik #tanamsayur #uhgarden

Sprouting mung beans (taugeh) over the weekend, woohoo!!! ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„ Enuf for a couple of meals๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜‹ Next experiment, soy bean sprouts ๐Ÿคž๐Ÿ˜ #taugeh #tanamsendiri #homegrown #homeproject #happy

Pokok yg menjalar tu dlm english disebut 'adamant creeper'...in tamil disebut 'pirandai'..sedap dimasak dgn kelapa & jadikan mcm paste yg disebut 'tovayal'...bagus utk sembelit...sape yg pnah makan? Abaikan anak2 pokok tomato...sya tabur je sisa2 sayur kat tanah nak jadikan baja, tak sangka tumbuh plak. #kebunminiku #myhobby #tanamsendiri #terapiminda #shasgarden

. Buat masa ni nampaknya lebih banyak warna hijau daripada warna-warni di kebun akak ni. Tak apa. Tak lama lagi insyaAllah berwarna warni lah tu. Alhamdulillahillazi bini'matihi tatimmussolihaat! #kebunbandar #kebunrumah #tanamsendiri

MULCH MULCH MULCH - the effects of mulching on my okra plants. Mulch is a covering layer made from organic (leaves, grasses) or inorganic materials (plastic, rocks). The plants at the front are not mulched, while the plants at the back are mulched with dried grass. All plants were transferred to ground on the same day from germination pot. You can see the significant differences in terms of growth. This is due to better moisture containment and retainment and also the rich supply of organic material from the mulch that decompose over time #kebunrumah #kebunorganik #kebunbandar #tanamsendiri #mulch #sungkupan

noeDenoe...
(@enodenoe)

2 Days 19 Hours Ago

Selamat soree... Ini namanya proteksi ala kadarnya๐Ÿ˜† yang penting tanaman yg baru2 memulai kehidupan sedikitt terlindungi dari kejamnya ceker ayam ๐Ÿ˜.. . . . Disekitar rumah banyak bgt ayam2 keliayaran jdi yaaa gitu... Rusuuuh ๐Ÿ˜ . Ini taneman yg baru semai kemarin buibu, doakan mereka sehat2 yaa.. buat penyejuk mata mama eno dan tetangga ๐Ÿคฉ. . . .Ga semua taneman semai sendiri. Ada yg tanem dari dapur karena bertunas, ada yg beli bibit jadi , serebu peraaaak dapet satu bibit ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† seneng yaaaaa.. trus berasa media tanamnya kurang gede, karena pengen beli bibit ini itu..limarebu limarebu penuh kebon nya ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… . . .hussshhh serakaaaaah,, jagain dulu yg ditanem ini kalo sukses beli lagiii tanem lagiii ๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ . #kebunmini #tanamsendiri #kebun #deonefamily

. ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ Daun Bawang ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ . Hasil dari bawang2 yg sudah tumbuh didapur.. Akhirnya dah boleh dituai.. ๐ŸŒฟ๐ŸŒฟ๐ŸŒฟ . MasyaAllah ๐Ÿ’š . #daunbawang #bawang #kebunku #kebunhijau #kebunminisaya #tanamsendiri #mygarden #ulamanusantara #minikebunku #sayurorganik #gardening #tanamanherbal #sayursegar #growing #tanamsayur #uhgarden #herba

faraorganic
(@faraorganic)

3 Days 3 Hours Ago

Bloom sebagai booster tanaman. Sape yang dah guna say hi...! ๐Ÿ‘‹๐Ÿผ๐Ÿ˜˜ . . #faraorganic #bajaab #pertanianorganik #petanimuda #kebunbandar #461 #centil #cilipadi #fertigasi #tanamsendiri #bloom

E N . (E P)
(@no_mad_en)

3 Days 21 Hours Ago

INK.KOLAB... untuk ikut melecut semangat menanam sendiri dari sini... Sembahnuwun ๐Ÿ™๐Ÿ˜† @alur_desa #merch #incollab #supportlocal #petanilokal #suportpetanilokal #localfarm #illustration #merchandise #merapimerbabu #sindorosumbing #mountain #localfarm #farming #magelang #tanamsendiri

Salam jumaat frenz igs ..setelah sejam membelek Pokok berkisar pasu alih kesana kesini bagi Baja bagi air baru sihattt #bayambrazil Sedang lumba lumba membesar di tiga pasu berlainan ..tahhh berapa Kali petik.. Geram tengok daun gemok lebar... #terung sorok menyorok di bawah daun Ada tiga biji.. Boleh buat pajeri.. Ceter tentang pajeri aritu terung dari mini garden jugak lah..makan sedap dia buat angin sampai dua ari..hambekkk #selom tunjuk exshen nak tumpang hidup di laman pasu Cik Linda jugak.. try lah tanam kes nak makan laksa susah sangat la diaaa.. puuuu cari dua tiga tempat belum tentu ada.. Masa tak guna mula muncul diri ..so K karang dah senang kawan nak makannn... Naik molek yea ayang ..๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜œ~abaikan lapik pasu dari periuk antik kita... ~Pasu dari saka dot my aka ecoshop #hellogengeco ~benih terung pon dari ecoshop #tanamsendiri #kebunkecilku

Met pagi...๐ŸŒบ๐ŸŒบ๐ŸŒฟ๐ŸŒฟ๐ŸŒถ๏ธ๐ŸŒถ๏ธโ˜˜๏ธโ˜˜๏ธ Pagi ini matahari masih tertutup kabut asap. Jd sperti mendung,tp bukan mendung tanda mau hujan. Gmn keadaan terkini di kotamu? Kurangi aktivitas di luar rumah. Jika kluar rumah pake masker ya. Banyak minum air putih jg vitamin. Dan jgn lupa makan teratur. Kemarin sore sy metikin lombok rawit nih. Lumayan banyak ini..kyk mau dodolan lombok๐Ÿ˜€๐Ÿ˜† hehe..kalo gak dipetikin kasian pohonnya sampe ndoyong๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ . . . #caberawit #lombokrawit #tanamsendiri #petiksendiri #belajarberkebun

Jumuah Mubarakah ๐Ÿ’œ . Cuaca dipagi jumaat ini mendung. Jgn dilupa perbanyakkan selawat buat penghulu segala Rasul SAW wiridkan seribu kali.. InsyaAllah . ุงู„ู„ู‡ู… ุตู„ ุนู„ู‰ ุณูŠุฏู†ุง ูˆุญุจูŠุจู†ุง ู…ุญู…ุฏ ุตู„ู‰ ุงู„ู„ู‡ ุนู„ูŠู‡ ูˆุณู„ู…. . ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œBunga Telang๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ Cuba digoogle. Banyak sekali manfaatnya. . #bungatelang #tehtelang #telangkering #tanambunga #kebunku #kebunhijau #kebunminisaya #tanamsendiri #mygarden #ulamanusantara #minikebunku #sayurorganik #gardening #herba #tanamanherbal #pewarnaalami #tanamsayur #uhgarden #herba

Fazinah
(@fazinah)

4 Days 4 Hours Ago

Nampak tak janggut putih / akar daun kesum tu setelah di rendam dgn air after few days . Now dah boleh tanam #fightinflation #daunkesum #tanamsendiri

Aktiviti petang tadi ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ . Menyediakan media tanah utk anak2 yg makin membesar subur..menghijau.. InsyaAllah.. Aminn . Anak2 Kemangiku๐Ÿ’š . #kemangi #ulamulaman #ulamkampung #lalapan #lalapanenak #sayursegar #kebunku #kebunhijau #kebunminisaya #tanamsendiri #mygarden #ulamanusantara #minikebunku #sayurorganik #gardening #herba #daunkemangi #hobitanam #tanamanherbal #mediatanam #mediatanah#tanamsayur #uhgarden #herba #uhgarden

#testimoninera . Pak choy terlajak sihat..sampai tak muat dalam frame ๐Ÿ˜… . Macam tanam dalam tanah kan? Gemok-gemok macamni tapi hidroponik rupanya. Kalau sepokok pun nak dekat 200g makan ni je pun dah kenyang ๐Ÿ™ˆ . . DM admin sekarang untuk tahu cara-cara menggunakan Nera Plant Booster bagi tanaman hidroponik anda . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #hidroponik #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #hidroponikmalaysia

faraorganic
(@faraorganic)

5 Days 3 Hours Ago

Jerebu ni boleh buat pokok yang kita semai tak menjadi. Sebab anak2 pokok tak dapat cahaya matahari yang secukupnya. . . #pertanianorganik #faraorganic #fertigasi #cili #urbanfarming #pertanian #fertigasicili #kebunbandar #tanamsendiri #halia #ros #biorid #cilipadi #bloom #bajaab #hydroponics #anakpokok #semaibenih #semai #semaisendiri

Macam baru balik dari pasar. BayamBrazilxBayamMerah

Kebun Kecil
(@kebunkecil.my)

5 Days 16 Hours Ago

Dinner malam ini ๐Ÿ˜‹

Bahagia bila melihat hasil tanaman sendiri sudah mulai segar. ๐Ÿ’š . Pudina ini adalah tumbuhan yg penuh dgn khasiat dan kaya dengan menthol yg boleh menyegarkan mulut dan menyejukkan kulit. Dan byk lg khasiat2nya boleh dibuat ulaman serta minuman. . ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ PUDINA ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ Mudah saje membiakkan pudina ini melalui steknya yg sudah berakar.. . #kebunku #kebunhijau #kebunminisaya #tanamsendiri #mygarden #ulamanusantara #minikebunku #sayurorganik #daunpudina #gardening #herba #tanamanherbal #tanamsayur #uhgarden #mint #pudina #daunmint #herba #uhgarden #tehmint

Bismillah.. Hujan Pagi.. Hujan membawa rahmat buat alam ๐ŸŒง๐ŸŒง๐ŸŒง . ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ BAYAM๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ . Anak2 benih bayam separuh merah yg mulai tumbuh.. . MasyaAllah.. Tabarakallah . #kebunku #kebunhijau #kebunminisaya #tanamsendiri #mygarden #ulamanusantara #minikebunku #sayurorganik #bayambrazil #gardening #tanamsayur #uhgarden #pakchoi #bayam

Dekoponix
(@dekoponix)

6 Days 23 Hours Ago

Aktiviti bersama pelajar Pendidikan Khas Sekolah Kebangsaan Serdang. Kepada Sekolah yang berminat boleh hubungi kami : ๐Ÿ“ฑWhatsapp: http://bit.ly/SayaberminatdenganDekoponix . #dekoponix #hydroponik #tanamanbandar #tanamsendiri #kualalumpur #selangor #uniputra

. ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑPak Choi ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ . Usia 5 hari disemai.. . #kebunku #kebunhijau #kebunminisaya #tanamsendiri #mygarden #ulamanusantara #minikebunku #sayurorganik #bayambrazil #gardening #tanamsayur #uhgarden #pakchoi

....GAMBAS CANGJO.... . . Cabers... Panen #gambas lagi, enaknya disayur santan. Boleh diliat juga #kacangijo nya sudah semakin dewasa dengan warna kulit yang coklat dan mengering . #aksimakerow .... ๐Ÿ’ช๐Ÿ˜€๐Ÿ‘ . . ______________________________________________ #bibitcabairawit #bibitcabe #bibitcabaibalikpapan #bibitcabebalikpapan #cabaimahal #caberawitbalikpapan #cabairawit #caberawit #cabepekarangan #cabehalaman #caberawit #inflasi #atasikrisis #atasikrismon #maritanamcabai #maritanamcabe #tanamsendiri #tanamcabe #tanamcabai #terongbalikpapan #terongungu #emakkreatif #anakmudabalikpapan #buah #buahbalikpapan #urbanfarming #urbanfarmingbalikpapan ______________________________________________

Dekoponix
(@dekoponix)

7 Days 19 Hours Ago

Kami menawarkan produk yang menjimatkan ruang . Kini tak perlu fikir masalah : "Nak tanam kat mana eh?" "Kami tak ada halaman kat rumah" Hubungi kami untuk konsultasi secara percuma: ๐Ÿ“ฑWhatsapp: http://bit.ly/SayaberminatdenganDekoponix . #dekoponix #hydroponik #tanamanbandar #tanamsendiri #kualalumpur #selangor #uniputra #ministryofprimaryindustry #archidex

Nera Plant Booster memang sesuai untuk semua jenis tanaman dalam apa jua keadaan - dalam pasu, dalam tanah, polibeg, hidroponik pun boleh! . . Ni contoh customer Nera yang mengaplikasikan untuk sayuran hidroponik. Campur terus Nera Plant Booster dalam tangki baja dan untuk lebih OOMPH, gabungkan sekali dengan teknik semburan . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #hidroponik #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #hidroponikmalaysia

s.widodo
(@swidodo57)

7 Days 22 Hours Ago

Manisnya berani diadu #buahjadul #buahorganik #tanamsendiri #growyourownfood

shar_ jhunie
(@shar_jhunie)

7 Days 23 Hours Ago

Kemaren sore... . sawi hijau. . Seneng banget lihatnya hijau subur Meskipun sebenarnya belipun sangat mampu,seikat cuma 1500 rupiah tpi puas nya ituloh...sungguh luar biasa,kalau bertanam sendiri . pas juga si adek lagi main sama temen ceweknya.. . Jadi ku rekam sekalian Masa kecil yg indah . . . #sawi #sawihijau #berkebundirumah #berkebunsayur #berkebun #tanamansayur #tanamsendiri

๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ Semaian kobis hari ke 4 sudah mulai tumbuh.. . MasyaAllah.. Semuanya hanya dengan kehendak izin Allah Swt yg Maha Menghidupkan dan yg Maha Mematikan makhluknya... . #tanambunga #tanamsayur #pokokherba #mygardentoday #mygardenflowers #tanamsendiri #hijaudaun #uhgarden #sayursayuran

....GEPREK.... . . Cabers... siang ini Mak Erow membuat sambal bawang ya... Bisa geprek-in apa aja, ada tempe, tahu, atau ayam... Selamat makan siang... . #aksimakerow .... ๐Ÿ’ช๐Ÿ˜€๐Ÿ‘ . . ______________________________________________ #bibitcabairawit #bibitcabe #bibitcabaibalikpapan #bibitcabebalikpapan #cabaimahal #caberawitbalikpapan #cabairawit #caberawit #cabepekarangan #cabehalaman #caberawit #inflasi #atasikrisis #atasikrismon #maritanamcabai #maritanamcabe #tanamsendiri #tanamcabe #tanamcabai #terongbalikpapan #terongungu #emakkreatif #anakmudabalikpapan #buah #buahbalikpapan #urbanfarming #urbanfarmingbalikpapan ______________________________________________

@kebunmimpimimpi terabai hampir 2 hari, badan kurang sihat anak-anak pun tiga demam #newmoon Pathway kebun diletakkan cardboard tebal dan letak rumput kering, cadangan mula-mula hari itu letak sekam mentah saja tapi belum terbeli lagi. Buat sementara letak rumput kering saja dulu. Alhamdulillah for humble harvest, mari cuba lagi tanam Sawi, Salad dan Tomato yang ulangkali gagal ๐Ÿ’ช . . . . . #organic #ediblegarden #kitchengarden #veggiegarden #growyourown #growyourownfood #instaharvest #harvest #ladyfinger #wingedbean #gogreen #raisedbedgarden #berkebun #backyardgarden #kebunkelilingrumah #tanamsendiri #growwhatyoueat #roselle #hibiscussabdariffa #celery #fromseeds #fouroclockflower #mirabilisjalapa #amateurgardeners #gardenstagram #gardenofinstagram #kotabelud

Gardener's best friend - Eudrilus eugeniae, commonly known as the African nightcrawler is a type of earthworm that munch on compost. It can tolerate warm climate, reproduce quickly (3-4 cocoons per week, 2 hatchlings per cocoon) and eat its own body weight per day. Been feeding them with green kitchen leftovers, newspaper, cardboard, cocopeat and garden refuse. The result is super fertile worm casting known as vermicompost #vermicompost #africannightcrawlers #earthworms #tanamsendiri #kebunrumah #kebunorganik #kebunbandar

kebunsuri
(@kebunsuri)

10 Days 13 Hours Ago

Mulberi bentuk "love" yang "rare" pernah ada dalam laman rumah. Subhanallah. #mulberi #kebunsuri #tanamsendiri #lamankecil #lamankecilsebelahrumah

Okra patch. The soil is covered with mulch made from dried lalang grass that I picked up from a nearby field after some dudes mowed the entire place down. The mulch is important to retain moisture, as well as to reduce watering needs. The soil is packed with matured goat manure that is continuously being broken down by soil critters. As a result, the plants become oversized. So fat and healthy! #kebunrumah #kebunorganik #tanamsendiri

Is ready for consumption ๐Ÿ˜‹ #tanamsendiri #kebunrumah #kebunorganik

Kangkung. Literally among the easiest things to grow. My wife @yourstrulylia cooks the best kangkung belacan, and I cannot get enough of it. Will turn these guys into a meal in two weeks time #kangkung #tanamsendiri #kebunrumah #kebunorganik

Baby mustards fighting each other for sunlight. Growing pretty fast, fed only with vermicompost. Hoping to transfer them by mid next week #kebunrumah #kebunorganik #tanamsendiri

Nak sayur sihat, gemuk dan lagi lebar daripada muka? ๐Ÿ™ˆ . . Cubalah Nera Plant Booster dan lihat sendiri perubahan pada tanaman anda seawal satu minggu . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #berbudipadatanah

BAGI PEMINAT PETAI. Boleh cuba tips nie, agar lebih jimat masa di dapur ๐Ÿค— . Makan makanan fresh macam ini lebih banyakkkk manfaat nya.. ulam2.. makan macam tu terus. Senang. . Ia juga memberi good energy to you. . Selamat mencuba ya. โœŒ๐Ÿป . @coach.mamatiqah Kurus dari rumah jeee.. . #petai #sambalpetai #budu #tempoyak #sambaltempoyak #ikanpatin #gulai #ikanbakar #bbq #bbqsteamboat #masakanthai #tomyam #sambaludangpetai #sambalbelacan #sambalayampenyet #kacangbotol #ulamraja #tanamsendiri #benih #baja

Panen untuk kesekian kalinya #bayammerah #kangkung #tanamsendiri

. . Pagi ni kita sejukkan mata melihat keindahan tumbuhan ciptaan Allah swt. Indah sungguh yg maha pencipta .. berlenggang lenggok lenggang kangkung bila di tiup bayu pagi.. memancar seri siapa shj yg memandang.. itulah dia si bunga raya..๐ŸŒบ๐ŸŒบ๐ŸŒบ๐ŸŒบ๐ŸŒบ. . Bunganya mekar sejambak ..mempunyai berbagai warna seperti putih, kuning, peach, pink dan merah.. penjagaan yg agak senang , bunga kembang agak lama iaitu 2 hari . Bunga raya merupakan bunga kebangsaan negara kita.. setiap kuntum bunga mengandungi 5 kelopak bunga yg bermaksud lambang simbolik kpd 5 rukun Islam dan juga 5 rukun negara Malaysia. . Sekian celoteh pg ini.. ..๐Ÿ‡ฑ๐Ÿ‡ท๐Ÿ‡ฑ๐Ÿ‡ท๐Ÿ‡ฑ๐Ÿ‡ท๐Ÿ‡ฑ๐Ÿ‡ท๐Ÿ‡ฑ๐Ÿ‡ท. . . . . .#bungaraya #bungakebangsaanmalaysia #hibiscusflower #lovelyflowers #bungarayamerah #redhibiscus #tanamsendiri #flowermakesmehappy #hibiscushybrid #hibiscusflower #nationalflower #iluvhibiscus #floweroftheday . .. .

. Selepas sebulan dituai pertama kali, makhluk keladi lambuk yang peramah ni dah sedia dituai pula untuk kali kedua. . . Peramah sebab tak banyak songeh, asalkan disiram air beras selalu. Air kosong pun tak apa. Tak banyak kira. . . Akak nampak macam depa ni sentiasa tersenyum je. Melambai-lambai pada akak tatkala ditiup angin. . "Tuailah kami, tuailah kami," agaknya kata mereka. . . Peramah kan? #kebundapur #kebunrumah #tanamsendiri #growyourownfood #urbangarden

Salam Jumaat..Promosi madu kelulut segar dari kami.. Sesiapa berminat boleh dm dan follow kedai shopee kami dibawah.. Percuma penghantaran di shopee..๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ.. Madu kelulut terbukti berkahsiat dari segi perubatan jika dibandingkan madu lebah lain kerana madu ini sangat tinggi kandungan komposisi antiseptik,amtimikrobial,anti kanser,anti radang menyembuhkan luka dan fungsi sel eritrosit.Ini adalah kerana lebah kelulut lebih kecil dari lebah biasa yang membolehkan ia menghisap madu daripada bunga sehingga ruang paling dalam.Hasilnya madu yang dihisap mengandungi banyak vitamin dan mineral. Antara kebaikan madu kelulut merawat dan mencegah penyakit : 1. Mencegah serangan strok 2. Meningkatkan daya tahan tubuh 3. Melancarkan peredaran darah 4. Meningkatkan pengeluaran hormon 5.Membantu penyembuhan luka diabetis 6. Merawat batuk ,selesema dan sakit kerongkong 7. Mengurangkan resdung 8. Meningkatkan metabolisma badan 9. Menghilangkan rasa letih 10. Memperkuatkan fungsi otak 11. Merendahkan kandungan gula dalam darah 12. Menurunkan tahap tekanan darah Boleh follow kami di shopee : kimgarden #maduasli #maduoriginal #lebahkelulut #madukelulut.. #freshhoney #pollen #naturalfarming #biologicalfarming #herbalife #hasiltitikpeluh #organic #tanamdepanrumah #hijaudaun #tanamsendiri #berkebun #gardening #urbanfarming #instagarden #agriculture #organicfarming #agrofarm #hydroponics #happyfarming #organicfood #agrotech #farmlife #maduasli #maduoriginal #lebahkelulut #madukelulut.. #freshhoney #pollen #naturalfarming #biologicalfarming #herbalife #hasiltitikpeluh #organic #tanamdepanrumah #hijaudaun #tanamsendiri #berkebun #gardening #urbanfarming #instagarden #agriculture #organicfarming #agrofarm #hydroponics #happyfarming #organicfood #agrotech #farmlife

Terapi mata pagi-pagi. Siap dah alihkan pokok cili ke dalam polistrin tu. Sebelum ni tanam dalam bekas Meal Shakes, pasu kecik so bila angin kuat tumbang pulak. Pokok cili daku semua tinggi macam galah ๐Ÿคฃ. Tuan dia je kemetot. Pasu besar tak cukup. So tanam jela dalam polistrin tu pun boleh. Sayur nanti la tanam next time. Selalu tanam bayam je hidup tu pun sepokok ๐Ÿคฃ. Tak betul teknik kot. #kebunmini #pokokcili #cilipadi #tanamsendiri Nanti beli tanah untuk tanam sayur pulak. Semoga kerajinan menjelma.

Terapi mata pagi-pagi. Siap dah alihkan pokok cili ke dalam polistrin tu. Sebelum ni tanam dalam bekas Meal Shakes, pasu kecik so bila angin kuat tumbang pulak. Pokok cili daku semua tinggi macam galah ๐Ÿคฃ. Tuan dia je kemetot. Pasu besar tak cukup. So tanam jela dalam polistrin tu pun boleh. Sayur nanti la tanam next time. Selalu tanam bayam je hidup tu pun sepokok ๐Ÿคฃ. Tak betul teknik kot. #kebunmini #pokokcili #cilipadi #tanamsendiri Nanti beli tanah untuk tanam sayur pulak. Semoga kerajinan menjelma.