#petanimoden

2,845 posts tagged with #petanimoden

Photos and Videos about #petanimoden

Semalam cakap nak beli pokok bunga kan. Tada!!🌸🌸 . Beli la ros jepun bunga pink dan putih dengan pokok bunga melur kat pasar tani. Tengok pokok sayur pun geram jgk nak beli tapi space kat balkoni limited. Jadi jangan tamak.🤣 . Ros jepun tu saya terus repotted sebab nak bagi byk pokok sebelum alih ke pasu panjang utk susun sepanjang railing balcony nnt. Pokok bunga melur tu wangi yg amat. Sweet je bau dia.☺️🌸 . Saya siram pokok2 bunga ni dengan baja A+B+C. Baja AB utk tumbesaran pokok dan baja C utk penggalak bunga. Baja C tu spray kat daun dan batang 3 minggu sekali utk bagi bunga merimbun. Gitewww. Sekian info dari cik petanimoden.👩🏻‍🌾 . #rosjepun #bungamelur #minigarden #tamanmini #pottedplants #flowerplant #homegardening #mygreenspace #greenliving #selftherapy #jombertani #petanimoden

New repotted plants.🌱😃 . Beautiful weather today. Misty morning so i spent sometimes with my kids. Repotted balik beberapa jenis pokok yg ada dari induknya termasuk pudina, sirih gading, ros jepun dan satu lg ni lupa nama🤣. Sorry baby!. Kenapa repotted?. Pasu pokok induk dah rimbun sangat so asingkan utk dapat lg byk pokok. Kot la ada yg dtg rumah dan suka pokok tu boleh la bagi as a gift kan. Comel pun comel.🌱🎁 . Utk repotted plants, saya xbeli pasu pun, repotted balik dalam cawan yg dah tak guna dan bekas tin sardin dari order sandwich utk @jamieeats. Be creative la, kan jimat.👩🏻‍🌾🛢 . Psst: utk shuben, jgn risau xde nampak gajah lagi kat balkoni rumah kita ni.🐘🤪 . #pottedplants #minigarden #tamanmini #mygreenspace #greenliving #selftherapy #jombertani #petanimoden

Jom bercucuk tanam di Kebun Clic SK St. Mary 💖 #kebunclic #petanimoden

Hai-o
(@bib_den_hai_o)

2 Days 7 Hours Ago

Assalammualaikum & hi Pernah dengar BAJA VIRAL..EZIGROW ? Baja ezigrow baja organik. Seronok pula tengok pokok bunga jadi kembang2 & sihat. Daun makin hijau & lebar. Memang betul la Best sangat guna baja ezigrow ni..Da terbukti tanaman akan jadi subur dan hasilnya lebih banyak 👍🏻 Rata² pengguna berpuas hati dan memberi feedback yang baik.. ✔pokok yang hampir mati,subur semula.. ✔buah besar dan berat.. ✔tanaman semakin subur.. ✔bunga makin mekar dan kembang.. ✔daun makin hijau,lebar dan berkilat.. ✔hasil yang sebelumnya tidak bagus dan sedikit saja,makin berganda bila guna baja ezigrow.. Nak guna senang sangat. Sembur2 je. Bagi baja Ezigrow yang pati ada 4 liter & 1 liter. Nak order, boleh klik link kat bawah ni ye www.wasap.my/60199449860/ezigrow #ezigrow #claapperenticeship #homekiosk #petanimoden

Geramnyer tengok tanaman . Subur2 belaka. Hasil semburan BAJA EZIGROW. Seminggu Sekali Sembur.. Ini lah Hasil nya Dapat Testimoni dari Pengguna Dan penjual Baja ezigrow. Kreadit Pn Jasaeida Ezigrow mempunyai segala nutrisi yang diperlukan untuk tanaman. Ia juga sesuai untuk semua jenis tanaman seperti ✔ POKOK BUNGA🌺🌷🌺🌻🌻 ✔ POKOK SAYURAN🍀🌾 ✔ POKOK BUAH BUAHAN🍓 ✔ POKOK KELAPA / KELAPA SAWIT🌴🌴🌴 ✔ PADI / GETAH🌴🌴🌴🌴🌾🌾🌾 Dm @mumy_aisy17 Dm @sudirman_abon Jommm dapat kan Vitamin Tanaman anda sekarang! Klik link wasap di bawah 👇👇👇 www.wasap.my/60177388015/BajaEzigrow www.wasap.my/60177388015/BajaEzigrow www.wasap.my/60177388015/BajaEzigrow #nursery #tamanbunga #petanimoden #sawahpadi #kebunsayur #kebunrumah

#testimoninera . Pak choy terlajak sihat..sampai tak muat dalam frame 😅 . Macam tanam dalam tanah kan? Gemok-gemok macamni tapi hidroponik rupanya. Kalau sepokok pun nak dekat 200g makan ni je pun dah kenyang 🙈 . . DM admin sekarang untuk tahu cara-cara menggunakan Nera Plant Booster bagi tanaman hidroponik anda . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #hidroponik #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #hidroponikmalaysia

Kebun Kecil
(@kebunkecil.my)

3 Days 24 Hours Ago

Dinner malam ini 😋

Ayu Zuhairah
(@ryue_m)

6 Days 3 Hours Ago

Assalammualaikum & hi Pernah dengar BAJA VIRAL..EZIGROW ? Baja ezigrow baja organik. Seronok pula tengok pokok bunga jadi kembang2 & sihat. Daun makin hijau & lebar. Memang betul la Best sangat guna baja ezigrow ni..Da terbukti tanaman akan jadi subur dan hasilnya lebih banyak 👍🏻 Rata² pengguna berpuas hati dan memberi feedback yang baik.. ✔pokok yang hampir mati,subur semula.. ✔buah besar dan berat.. ✔tanaman semakin subur.. ✔bunga makin mekar dan kembang.. ✔daun makin hijau,lebar dan berkilat.. ✔hasil yang sebelumnya tidak bagus dan sedikit saja,makin berganda bila guna baja ezigrow.. Nak guna senang sangat. Sembur2 je. Bagi baja Ezigrow yang pati ada 4 liter & 1 liter. Nak order, boleh klik link kat bawah ni ye www.wasap.my/60133338364/ezigrow #ezigrow #claapperenticeship #homekiosk #petanimoden

Nera Plant Booster memang sesuai untuk semua jenis tanaman dalam apa jua keadaan - dalam pasu, dalam tanah, polibeg, hidroponik pun boleh! . . Ni contoh customer Nera yang mengaplikasikan untuk sayuran hidroponik. Campur terus Nera Plant Booster dalam tangki baja dan untuk lebih OOMPH, gabungkan sekali dengan teknik semburan . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #hidroponik #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #hidroponikmalaysia

Yumida Huda
(@yumidahuda)

7 Days 8 Hours Ago

Cooking with Chef Amirah. Masak telur mayonis campur daun bawang hasil tanamannya. Makan penuh selera. Komennya "Nyamannya tolo tok mak". #petanimoden #kebundalamrumah #berkebunbersamaanak #loveusomuch #kidlife #littlekid #buahhatiku #anakmanja #anakwedok #kesayanganku #anakayahbunda #anakmamapapa #daughterlove #mygirl #iloveyou #mylove #loveislove #daughter

Nak sayur sihat, gemuk dan lagi lebar daripada muka? 🙈 . . Cubalah Nera Plant Booster dan lihat sendiri perubahan pada tanaman anda seawal satu minggu . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #berbudipadatanah

Afisaufi Ar
(@arafisaufi)

9 Days 6 Hours Ago

Ade ni ha tgh tabur benih kt tmpat lapang tuk lunch ngn dinner kau. Kau la, sape lg..😉😝😝 #petanimoden #padi #demisesuapnasi #carimakan

Tau tak? Saya beli pokok limau ni di nursery biasa2 je.. nak gantikan pokok yg mati akibat dimakan anai2.. kecik jer pokoknya maklumlah yg harga rm5 jer.. bukan kede.. tau!!!.. saja nak buat test baja #ezigrow tu😀 Saja tanam dlm pasu nak tengok orang kata baja Ezigrow ni power!. Jadi tiap2 14-16 hari sekali sembur pokok limau ni dgn bancuhan Ezigrow, syukur alhamdulillah akhirnya pokok yang kecik kemetut gini pun boleh keluarkan buah yg banyak dan besar2 pulok tuh!!!.. airnya pun banyak cuma rasanya 👅masih masam hahaha😂(namanya pun limau nipis kannn😁) Tak payah dok beli kat pasar dah..nak guna petik jer!!!. Mudah kannn..terima kasih Allah. Memang betul Baja Ezigrow ni terbukti bagus!👍👍👍 Cubalah! Lumayan hasilnya dan pasti anda tersenyum puashati. Dapatkan nya dgn terus wasap⤵️⤵️⤵️ www.wasap.my/60194489665/ezigrow #projek100k #stgma #kulimkedah #kauyangpertama #petanimoden #kebunbandar #kebunsawit #kebunpisang #sukatanaman #tanamcili #tanamsayur #padangmeha #alorsetar

ikhwan afif
(@ikhwan3837)

10 Days 9 Hours Ago

Alhamdulillah petani di Sungai Manik berpuas hati #iaragrodrone #servismeracun #petanimoden

Adi S. Purba
(@adi_purba02)

10 Days 18 Hours Ago

Terong bule adalah tanaman terong yg terserang virus gemini, virus gemini di tularkan oleh hama kutu putih, efek serangannya mengakibatkan produksi menurun dan kualitas buah kurang baik. Solusi mengatasinya mudah saja kok. #petanimuda #petanimoden #petanimudadunia #petanikretatif #saungtani2019 #kawantani

CREDIT TO Mohd Uzairi 🌶🌶HASIL CILI BERGANDA DAN PENDAPATAN LUMAYAN DENGAN BEREZIGROW. 🌶🌶Saya Sangat Teruja Bila Memetik Hasil Tanaman Cili Saya Selepas Menggunakan Baja #ezigrow. 🌶Memang Sangat Lumayan 👍👍 🌶Hasilnya Berganda- Ganda .👍 🌶Saiz Cili Pun Lebih Besar Dari Sebelum2 Ni.Alhamduililah Syukur Ya Allah. . Pengakuan Sebenar Dari Pengusaha Pengusaha Cili. Sangat2 Berpuas Hati Dengan Hasil Tanaman Cilinya Sejak Menggunakan Baja Ezigrow...Baja Terbaik Untuk Semua Jenis Tanaman... 🌶Buah Yang Melebat 🌶Buah Yang Besar ☘Daun Yang Menghijau . Harga Cili Mahal Sekarang Di pasaran JOM Tanam Cili Dengan Menggunakan BAJA EZIGROW Berminat Boleh Klik Link Wasap Dibawah www.wasap.my/60177388015/ezigrow www.wasap.my/60177388015/ezigrow Dm @mumy_aisy17 Dm @sudirman_abon #bajaviral #ezigrow #petanimoden #sawahpadi #durian

#testimoninera . . Pokok cili mercikkk lepas guna Nera Plant Booster 🌶💥 . . Jangan risau jika tidak pasti tentang sukatan & cara penggunaan, kami ada sertakan sekali pada botol dan admin juga boleh guide . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #berbudipadatanah #jomtanamsendiri

Kebun Kecil
(@kebunkecil.my)

11 Days 13 Hours Ago

Kebun kecilku permai. Tak sempat nak belek, sibuk sangat. Semua elok-eloklah ya, ye lah, secara semulajadinya pun, pokok-pokok tak perlukan manusia pun untuk jaga. Diorang boleh hidup sendiri 😁

@_mhdaimannnnn rajin. Single lak tu. Sesuai dibuat bini. . #tbh #teambuathal #asaprodution #petanimoden

Sayalah petani moden yang berjaya. 😅 #bawang #petanimoden #malasmasak

epul88
(@tamwin01)

15 Days 8 Hours Ago

#merdeka #merdeka #merdeka 🇲🇾 #sawahsempadan #tanjongkarang #petanimoden #traktorsawah subscribers YouTube @epulqabillah gais

sumali 58
(@sumaliadi)

15 Days 12 Hours Ago

Ready to delivery internasional market.waiting for you to order. #petanimudaindonesia #indonesiaindah #ftacenter #petanimoden #eksport #mangga #mangoindonesia #order

Tahukah anda, Nera Plant Booster bukan baja? . Sebaliknya, produk kami digunakan selepas aplikasi baja untuk “boost”kan lagi prestasinya agar hasil tanaman berlipat ganda. . Kenali Nera Plant Booster dengan lebih dekat melalui 5 fakta berikut:- . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #berbudipadatanah

Anggur berbuah di Tasik Puteri. 😍🍇 Testimoni ni dr hasil tanaman SM @zieramt88. Syok kan.. mcm kat obersi pulak ada pokok anggur. Manis pulak tu! Minggu ni je dpt jual 7 botol baja Ezigrow. Tak sangka yus ada bakat dalam menjual baja ! 😘 Walaupun yus xde kebun utk dijadikan bukti.. Tapi testimoni dr kawan2, sedara mara dan customer2 yus tu dah cukup buat org nak cuba Ezigrow. Memng syok bila tgk hasil tanaman menjadi2 kan?? Memg ramai tak tahan dah asyik tengok berlonggok² testimoni hasil penangan #bajafoliar aka #vitamintumbuhan ni. Ate, Jom le order! Ada botol kecik comel je 1L. Sesuai utk yg tanam2 kat umah ni. #bajaezigrow #hargapromosi #cdmyus #kebun #petanimoden

#testimoninera . . Baru sembur sekali terus berbunga? 😱 . Dah letak baja biji berbulan tapi tak ada kesan. Spray Nera Plant Booster sekali je pokok terus berbunga! . Selain menyihatkan tanaman anda, plant booster kami juga akan membantu tanaman anda menyerap nutrien dari baja dengan lebih efektif . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #berbudipadatanah

Proses pemetikan bunga bawang merah, supaya umbi dapat tumbuh lebih besar dan maksimal.. #petanibawang #petanimudakeren #petanimoden #petanipadi #petanicabe #petanibuah #banggajadipetani #sungaipetanikedah #petanionline #sgpetani

Ayu Zuhairah
(@ryue_m)

17 Days 13 Hours Ago

Assalammualaikum & hi Pernah dengar BAJA VIRAL..EZIGROW ? Baja ezigrow baja organik. Seronok pula tengok pokok bunga jadi kembang2 & sihat. Daun makin hijau & lebar. Memang betul la Best sangat guna baja ezigrow ni..Da terbukti tanaman akan jadi subur dan hasilnya lebih banyak 👍🏻 Rata² pengguna berpuas hati dan memberi feedback yang baik.. ✔pokok yang hampir mati,subur semula.. ✔buah besar dan berat.. ✔tanaman semakin subur.. ✔bunga makin mekar dan kembang.. ✔daun makin hijau,lebar dan berkilat.. ✔hasil yang sebelumnya tidak bagus dan sedikit saja,makin berganda bila guna baja ezigrow.. Nak guna senang sangat. Sembur2 je. Ada 4 liter & 1 liter. Nak order, boleh klik link kat bawah ni ye. www.wasap.my/60133338364/ezigrow #ezigrow #petanimoden #sayagunasayajual #claapperenticeship

Supra Vendio
(@supravendio)

16 Days 23 Hours Ago

" Minumlah kopi berkualitas Niscaya pola pikir anda berkualitas " ~ TS ~ Sugeng rawuh pak presiden @jokowi Di kabupaten purworejo Semoga bisa ngopi bareng di acara #2 kenduri kopi Hayukk sedulur hadir kita ngopi bareng #sdmunggulindonesiamaju #panganuntuknegeri🇲🇨 #pecintakopi #kopilokal #coffeeindonesia #purworejokekinian #purworejoan #infopurworejo #punyapurworejo #purworejojepret #explorepurworejo #purworejo #pesonapurworejo #piknikpurworejo #tentangpurworejo #wisatapurworejo #2kenduri #kendurikopi #kendurikopi2 #kopiseplawan #coffeetime☕️ #savefarmers #petanimoden #dairyfarmer #farm

Terimakasih sudah menonton Salam semangat selalu Salam dari petani muda moga yg nonton sukses terus Jangan lupa follow IG kami @tunah_muda @tunah_muda Dan Subcribe chanel tunah muda untuk fersi full nya Link ada di bio ya sobat tunah muda #petanimudadunia #petanimuda #petanihortikultura #petanikacangpanjang #petanilokal #petanimodern #petanimilenial #petanibuah #petanisayur #petaniindonesia #petaniorganik #petanimal #petanimoden #codsungaipetani #sungaipetani #petanicabe #petanicerdas #petanionline #bireuen #lhokseumawe #pidie#pidiejaya #acehtengah #benermeriah

🥬🍊🌺 TINGKATKAN HASIL TANAMAN ANDA SEBANYAK 40%!! 🌺🍊🥬 . Cepatkan pertumbuhan & tingkatkan daya tahan semua tanaman anda sekarang! . Nera Plant Booster by Edina Farm adalah penggalak & penguat tanaman yang diperbuat daripada 100% bahan semulajadi. . Kebaikan Nera Plant Booster: . ✅ 100% organik ✅ Sesuai untuk semua jenis tanaman ✅Tingkatkan ketahanan penyakit tanaman ✅ Kurangkan penggunaan baja ✅ Boleh digunakan dalam pembuatan kompos / bokashi . . .

TERIMA KASIH MY CUSTOMER 🌹🌹🌹 . . Alhamdulillah done post #bajaezigrow 😊 semoga dapat memberi manfaat pada tuan barunya. Aamiin . . FREE GIFT SPECIAL MENANTI ANDA 🌹🌹🌹 . . Ada yang berminat nak cuba @baja_murah.co jangan malu jangan segan terus click link di bawah ini untuk order atau nak terus DM sis pun boleh 😊😊😊 . . www.wasap.my/60108357109/baja_murah . . #petanimoden #agentwanted #tanamancantik #tanamancili #tanamanhijau #pokokbuah #pokoksayur #bajakelapasawit #baja4liter #bajaorganic #baja1liter #bajafoliar #bajajimat #@baja_murah #kulatpokok #sawahpadi #sayuranhidroponik #merlimau #melaka

MN Asyraf
(@mn_asyraf)

19 Days 24 Hours Ago

Musim mengerat mai dah.. New Holland mengganas.. #newholland #newholland8060 #clayson8060 #kedahjelapangpadi #kedahdarulaman #kedah #anakpetani #petanimoden

sue
(@su_85qaseh)

20 Days 2 Hours Ago

Hasil memetik petang ni...alhamdulillah..lps la buat #sambalcilipodeh #tanamsndiripetiksendiri #kluarkanpeluhberkebun #sayangimalaysiakumalaysiabersih #petanimoden

30 hst...alhamdulillah hasil kerja keras selama ini yang banyak membuahkan hasil. #fertilizer #irrigation #petanimoden #kelantan

Kebun Kecil
(@kebunkecil.my)

21 Days 7 Hours Ago

Basil 🌿 yang berbunga.

Your Friend
(@ommamalyaa)

21 Days 9 Hours Ago

Things to buy next would be a tripod & gunting pokok. La ni sangkot kat frame greenhouse pastu potong pkai pisau ikan mak (don’t tell my mom). As you can see i can only lalu sideways sbb x muat pastu kedek2 kuar mengiring 😂. 2 net pots pon dah pretty handful so kena ulang alik. Maybe i need to get that basket peladang teh cameron guna tu. Ok over kau nadia. #petanimoden #hobinadia #hydroponic

Et Alias
(@et_alias)

21 Days 9 Hours Ago

Laman mertua vs menantu. Semoga yg diusahakan membuahkan hasil.. ehh...menyayurkan hasil #lanaihijau #petanimoden Thanks tok guru ibumertuaku (sorry xde ig n fb).. @rostambinahmad @musamkaromi @riezamzambri

Jamilah Othman
(@ct.james)

21 Days 11 Hours Ago

Re-potting my mint. . Masa blk dari kampung last 2 weeks, pokok pudina ni dah nyawa-nyawa ikan sbb cuaca panas dan hampir seminggu tak siram. Kebiasaannya sehari wajib siram at least sekali klu tak nanti dia merajuk, layu je😅. Pudina perlukan tanah yg lembap utk hidup subur ye. So what did i do?. . Saya cantas buang bahagian yg dah mati dan re-potted tunas2 yg baru tumbuh. Dapat 2 pot.Letak air baja dan pastikan tanah sentiasa lembap. So far dah mula menghijau. Soon akan merimbun balik la ni. . Bagus tanam herba macam ni ialah ia berbau wangi dan memang senang tumbuh kalau dijaga dgn betul. Beli sepasu kecil boleh re-potted ke byk pasu bila dah banyak tunas tumbuh. Pokok pun boleh bernafas dengan baik bila tak sesak sangat kan. Beli sepasu hasilnya berpasu2. Jimat bukan?. Jom bertani!💪🏻👩🏻‍🌾 . #homegarden #homegardening #mylittlegarden #garden #jombertani #petanimoden #mint #pudina #pottedplants #greenhome #greenliving

Your Friend
(@ommamalyaa)

22 Days 2 Hours Ago

Hello. Esok nak pi harvest. Delay a week sbb unfit & unwell xley kena panas peluh2 doctor bg mc seminggu dok rumah. Moga bayam2 dan kangkung x keras mcm tunggul 🥰. #petanimoden #hydroponic #urbanfarm

Alhamdulillah....berkat usaha kerja keras selama ni... #fertilizer #irrigation #petanimoden #kelantan

Kebun Kecil
(@kebunkecil.my)

24 Days 13 Hours Ago

Tumbuh liar. Cantik pula bunganya.

Andy Nd
(@endy0703)

24 Days 23 Hours Ago

Bighill hidroponik #petanimoden

suke tgk hasil tanaman2 mereka... rs bersemangat plak nk bercucuk tanam 💪🏻 #nutripot #hydropot #aquaponics #petanimoden #kitchengarden #seminaramalanterbaik #pendidikankhas #specialeducation #specialeducationteacher

Kembangnya bunga jantan dan betina. #fertilizer #irrigation #petanimoden #kelantan

Sebarang pertanyaan boleh DM kami @ terus hubungi no telefon kami. Kami di Hygrow resources menawarkan lebih 25 jenis pasu yang menggunakan Pam air dan tenaga solar. Seperti didalam post ini adalah contoh pasu yang menggunakan Pam Air oleh itu ia tidak perlu disiram setiap hari. Terima kasih #pasuviral #pasutidakperlusiram #petanimoden #petanikota #rezekiallah

Nenas baru petik Madu Kaca www.wasap.my/+601119976270/nenas #petanimoden #codkubangkerian #nenasmanis

AL Toyok
(@toyokx)

29 Days 12 Hours Ago

Berbudi kepada tanah!! kari kepala ikan mancing sendiri + daun kari sendiri+terung tanam sendiri = nikmat & terima kasih dengan kurniaaNYA. #petanimoden #terung #nenas #kunyit #kari #betik #serai #durian #kuchai #ketum #haha

Baja Ezigrow Hai O merupakan baja foliar yang dirumus khas untuk tanaman beriklim tropika supaya ia boleh meningkatkan hasil serta kualiti tanaman. . . Hai O Ezigrow mengandungi unsur unsur nutrien tumbuhan yang lengkap dan seimbang termasuklah mineral, asid humik, asid amino, dan lain-lain lagi. . . Kandungan unsur unsur nutrien dan pengawal tumbesaran ini adalah penting untuk meningkatkan pertumbuhan tanaman, mengawal pembentukan buah, dan meningkatkan hasil tanaman . . Ada yang berminat nak cuba @baja_murah jangan malu jangan segan terus click link di bawah ini untuk order atau nak terus DM sis pun boleh 😊😊😊 . . www.wasap.my/60108357109/baja_murah . . #petanimoden #agentwanted #tanamancantik #tanamancili #tanamanhijau #pokokbuah #pokoksayur #bajakelapasawit #baja4liter #bajaorganic #baja1liter #bajafoliar #bajajimat #kulatpokok #sawahpadi #sayuranhidroponik #merlimau #melaka

KAKTUS BERBUNGA MEKAR 🌹🌹🌹 . . Seronoknya rasa bila dah 2 tahun pokok tidak berbunga sekali sembur @baja_murah terus kaktus customer berbunga mekar. . . Ada yang menghadapi masalah pokok cantik, sihat tetapi tidak berbunga, pembesaran buah buahan terbantut? . . @baja_murah menyediakan pelbagai harga dan kuantiti mengikut kesesuaian anda i) @baja_murah spray 500ml RM10 ii) @baja_murah 1 liter RM50 iii) @baja_murah 4 liter RM148 . . Ada yang berminat nak cuba @baja_murah jangan malu jangan segan terus click link di bawah ini untuk order atau nak terus DM sis pun boleh 😊😊😊 . . www.wasap.my/60108357109/baja_murah . . #petanimoden #agentwanted #tanamancantik #tanamancili #tanamanhijau #pokokbuah #pokoksayur #bajakelapasawit #baja4liter #bajaorganic #baja1liter #bajafoliar #bajajimat #@baja_murah #kulatpokok #sawahpadi #sayuranhidroponik #merlimau #melaka

Mnhafiz
(@mohdnhafiz)

2019-08-13 07:40:48

ada skit penambahan kat situ...... #budakbarubelajar #petanimoden #kecik2saja

Idris
(@heedriss)

2019-08-12 06:07:02

Petang ni jalan-jalan tengok bendang🙊🌾🌾🌾 #petanimoden

Crop Pahang
(@croppahang)

2019-08-14 05:19:16

#diaricroppahang Siap mengisi cocopeat kedalam 2000 polybag berwarna hitam. Pengisian cocopeat di syorkan tidak diisi dgn mampat. Jikalau tidak mempunyai tenaga kerja yang cukup, boleh membayar tenaga kerja untuk pengisian mengikut jumlah polybag. Membayar mengikut jam akan ada kemungkinan pengeluaran duit dan kerja yang tidak seimbang. #petanimoden #petanimuda #usahawanmuda #croppahang

Alhamdulillah,lebih 6 Ribu buah nanas md2 akan keluar mggu depan..pada siapa yg dah lama menunggu boleh call/Whatsall sy semula untuk oder,dan pada yg dah lama booking insyaAllah akan smpi ke mulut anda mggu depan😆..untuk yg belum tahu nanas md2 ni bkn saja sedap di makan,tp penuh dgn khasiat kulit badan dan dalaman badan..yg paling buat sy tertarik nanas md2 ni adalah pencegah kanser paling berkesan,org2 lama selalu berpesan mencegah lebih baik dari mengubati😊..insyaAllah kami akan berkerja sama dgn kementerian kesihatan malaysia dlm kempen 1 Rumah 1 Nanas..dan sebelum terlewat @nanasmd2_exclusivegold mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua muslimin dan muslimah😊 Lets Pineheaven! #usahawanmuda #petanimoden #nanasmd2exclusivegold

Kandang kambing @anypmokhtar has a special place in mi heart, deserves a spot on my travelgram because this was my second time touching a 🐐, first time was in netherlands tapi tu kambing mat salleh i wan kambing mbek mbek (semua kambing mbek mbek kan shjdhs).. Also tdil (that day i learnt) mata kambing rectangle. Aa done feeling2 paris and nicki living the simple life tapi actually tak simple. Hm. Next on my 🇲🇾 travel-list lol. - sawah padi - kandang lembu because apparently i still dont know how to differentiate between lembu and kerbau. 🐮 #traveladventures #petanimoden #malaysiantraveler #malaysianfoodie 😂 Selamat hari raya haji!

Sinar mentari pagi menyapa..... bersyukurlah kita yang masih ada kesempatan nernafas hari ini Ig: @tunah_muda Youtube: tunah muda. cek alamat nya di bio ya sobat tunah muda Kunjungi chenel kami untuk seputar imformasi petanian .. .. .#petanimudadunia #petanimuda #petanihortikultura #petanikacangpanjang #petanilokal #petanimodern #petanimilenial #petanibuah #petanisayur #petaniindonesia #petaniorganik #petanimal #petanimoden #codsungaipetani #sungaipetani #petanicabe #petanicerdas #petanionline #bireuen #lhokseumawe #pidie#pidiejaya #acehtengah #benermeriahrepost #ilovebireuencity #bireun

Kebun Kecil
(@kebunkecil.my)

2019-08-08 15:45:12

Pokok Limau Nipis yang disemai dari biji 🌳 . Ambil masa 2 bulan juga untuk tumbuh sebesar ni. _ Lime tree from seeds in 2 months 🌳

Kebun Kecil
(@kebunkecil.my)

2019-08-07 18:34:36

Saya ada impian, iaitu Rosemary ni di Kebun Kecil tumbuh melata. Orang tengok dah macam semak 😆🙏🏻 _ I’d love to see Rosemary grows all over Kebun Kecil and people would think that they’re just weed plant 😆🙏🏻

Kebun Kecil
(@kebunkecil.my)

2019-08-06 23:31:51

Ini nanti jadi bunga ke? Gambar dari pokok Kari 🍃 Kebun Kecil. _ Will these later turn into flowers? Shot from Kebun Kecil’s Curry tree 🍃

Kebun Kecil
(@kebunkecil.my)

2019-08-05 04:54:21

Dipetik untuk makan malam. Saya patut tambah lagi variety hasil kebun saya ni. Sayur apa lagi? Buah apa lagi? Mmmm 😋

Kebun Kecil
(@kebunkecil.my)

2019-08-05 04:50:10

Macam biasa Terung mengungguli tanaman di Kebun Kecil.

Kebun Kecil
(@kebunkecil.my)

2019-08-04 18:31:44

Pokok Avocado 🥑 hadiah dari mak mertua. Buahnya dia dapat masa bercuti di Indonesia 🇮🇩, balik Malaysia 🇲🇾 makan buahnya dan semai bijinya. Katanya nak semai ada teknik, tak boleh campak-campak je. _ Got this Avocado plant from my mother in law. She bought the fruit while she was in Indonesia 🇮🇩 for holiday. Went back to Malaysia 🇲🇾 and started to plant the seed. She said that there’s a unique technique she used to germinate the seeds.

Puspawati Rosman
(@pusparos)

2019-08-04 01:15:34

Pokok kacang kelisa dah berbuah! Hari ni kita petik 3 batang je, yang lain bagi mereka besar sedikit masa lagi sebelum dimasukkan ke dalam perut 🥰 #kacangkelisa #petanimoden

1500 pokok cili siap ditanam, semoga membesar menjadi cili yang gemok2 . Semoga hasil usaha adik @maisarahbakar11 dan suami membuahkan hasil yang lumayan. Aminnnn 🤲 . #projektanamcili #petanimoden #cilifertigasi

Kebun Kecil
(@kebunkecil.my)

2019-08-01 18:19:02

Honey Dew manis generasi ke-2 dari Kebun Kecil dah mula bercambah 😍

Adakah di rumah anda cukup kelengkapan untuk berkebun?? 6 alatan yang wajib ada di rumah andaa, bagi yang suka bercucuk tanam😉👩🏼‍🌾. #marsileasynergyplt☘️ #kebunbandar #petanimoden

Jamilah Othman
(@ct.james)

21 Days 11 Hours Ago

Tengok la pokok kari ai dah elok lepas alih ke pasu besar, daun yang keluar besar2 dan pucuk baru tumbuh tak henti. Sebelum ni hidup segan mati tak mahu je. Sesak nafas tinggal dalam pasu kecik kot. Sorry la beby 🙏🏻🤣. . Selain alih pasu, ai guna tanah organik dan siram baja A+B seminggu sekali, hasilnya memang baik. Pokok kari ai membesar dgn jayanya. Hari2 makan kari la gamaknya. . Psst: Jimat duit ai dah tak payah beli daun kari. Auau! #daunkari #pokokkari #jombertani #minigarden #mylittlegarden #petanimoden #greenhome #greenliving