#pertanianmalaysia

Photos and Videos about #pertanianmalaysia

UmamAgro
(@umamagro)

1 Day 21 Hours Ago

Jualan petang ini. Sayur dapat 700gm, lada solok dapat 540gm. Niaga kecil-kecilan je. Dalam sehari dua ni stok benih baru akan sampai. Moh kita menyemai dan menanam. #kebunrumah #kebunmoden #kebunbandar #pertanianmalaysia #pertanianbandar #jualsayur #hidroponikmalaysia #umamagro

UmamAgro
(@umamagro)

2 Days 6 Hours Ago

Hasil yang tak pernah putus. Kangkung dan lada solok. Lada solok tu ada yang dah tempah. Tanaman bebas racun serangga. #kebunrumah #kebunmoden #kebunbandar #pertanianbandar #pertanianmalaysia #tanamsendiri #hidroponikmalaysia #umamagro

Selamat Hari Malaysia! Semoga keharmonian dan kesejahteraan negara kita dipelihara selamanya 🇲🇾 . . Sempena dengan Hari Malaysia, Nera Plant Booster mengadakan promosi berikut: . Beli 1 Percuma 250ml Beli 2 Percuma 500ml . . Promo sah sehingga 11.59pm 22 September 2019 . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #jomtanamsendiri #harimalaysia #selamatharimalaysia #16september

Selamat Hari Malaysia 🇲🇾 Sayangi MalaysiaKu ❤ Kami buka order Cendawan Tiram Kelabu SEGAR untuk hari Jumaat ini, 20/09 bagi sesiapa yang berada di Penang Island. Sila hubungi kami untuk membuat tempahan anda ya 🍄 #cendawantiramkelabu #segar #organik #pertanianmalaysia #localproduct

Selamat Hari Malaysia 🇲🇾 Sayangi MalaysiaKu ❤ Kami buka order Cendawan Tiram Kelabu SEGAR untuk hari Jumaat ini, 20/09 bagi sesiapa yang berada di Penang Island. Sila hubungi kami untuk membuat tempahan anda ya 🍄 #cendawantiramkelabu #segar #organik #pertanianmalaysia #localproduct

. . @prilaga #pertanianugm #pertaniantakberdaulat #nasapertanian #penyuluhanpertanian #lokerpertanianperkebunan #pertanianupn #pertanianmampu #pertaniantangguh #mentripertanian #pertanianusu #pertanianmasakini #lokerpertanian #badankarantinapertanian #budidayapertanian #pertanianalami #politeknikpertaniannegeripayakumbuh #tipspertanian #pertanianmalaysia #pertanianjabar #pertaniankita #inovasipertanian #teknologihasilpertanian #pertaniansatuperniagaan #pertanianberkelanjutan #obatpertanian #prilaga☆☆☆silahkan untuk memudahkan pemesanan inbox lewat SMS atau Whatsaap☆☆☆, klik di sini : https://api.whatsapp.com/send?phone=6285642141666 Tersedia di 2 kota : Di SOLO : Jalan K.H.Maskhur no.2 Gendingan Rt:02 Rw:16 Kecamatan / Kelurahan Jebres, Solo - Jawa Tengah. »Belakang POM BENSIN TAMAN JURUG Surakarta, rumah no.2 di counter pulsa IWAN CELL. Di SUKOHARJO : Kalau sudah sampai di depan SDIT FATAHILLAH CARIK'AN lihat ke utara ada Gendeng warna merah marun itu rumah saya. Kradenan Rt:02 Rw:07. Dari masjid NURUL HUDA KRADENAN ke timur rumah nomor : 4. Atas nama Danang Supriyanto. ☆☆☆Silahkan untuk memudahkan pemesanan inbox lewat SMS atau Whatsaap☆☆☆, klik di sini : https://api.whatsapp.com/send?phone=6285642141666

UmamAgro
(@umamagro)

7 Days 18 Hours Ago

Magnesium Sulphate atau Epsom Salt MgS adalah elemen terpenting dalam pertumbuhan tanaman untuk ber fotosintesis. Kekurangan elemen ini akan menyebabkan fotosintesis tanaman terganggu. Antara kesan-kesan adalah daun kekuningan dan cepat tua. Di waktu ini, negara kita sedang mengalami keadaan berjerebu. Keadaan ini akan menyebabkan proses fotosintesis tanaman akan tergangu. Ini kerana serapan cahaya terus tidak dapat diserap oleh tanaman. Cahaya matahari telah terlindung oleh asap dan partikel debu jerebu. Bagaimana untuk mengatasinya? Cara mengatasinya adalah menambahkan kadar elemen MgS secara foliar atau menambahkannya kedalam air takung hidroponik. Nisbah pengunaan adalah 2gm Epsom Salt kedalam 1liter air (2gm:1L air). Dengan penambahan unsur ini, ia akan dapat meningkatkan keupayaan tanaman untuk berfotosentisis dan tanaman bertahan sehingga keadaan jerebu kembali pulih. https://shopee.com.my/product/33774725/2095426435?v=5cb #kebunbandar #umamagro #kebunmoden #kebunrumah #kebunbandar #pertanianmalaysia #pertanianbandar #hidroponikmalaysia #urbanfarmer #urbangarden #lamanimpiana #malaysiagardeners #umamagro #kebunmoden #kebunrumah #kebunbandar #pertanianmalaysia #pertanianbandar #hidroponikmalaysia #urbanfarmer #urbangarden #lamanimpiana #malaysiagardeners

UmamAgro
(@umamagro)

8 Days 4 Hours Ago

1 set hidroponik dengan 7 jenis tanaman iaitu lada solok, pudina, bayam brazil, kangkung, sawi ong king, ketumbar jawa dan selom di bahagian belakang. 𝐎𝐧 𝐤𝐞 𝐭𝐚𝐤 𝐎𝐧? 𝐎𝐍!!! + Sistem kami ini 4 tingkat, sistem prototaip. Kami bahagikan dan asingkan kategori tanaman kepada 2. Tanaman jangka masa panjang (cili, bayam brazil, kangkung, daun kesum). Tanaman jangka masa pendek ( sawi, salad dan lain-lain) + Kepekatan baja ikut kesesuaian tanaman jangka pendek. + Contoh: Usia awal tanaman 2-3 minggu - EC 1.6. Dan akan dinaikkan ke setiap mingu sebanyak 2-5 EC sehingga sampai ke 2.5EC. + Untuk cili guna pot tanaman yang sedikit besar. Tidak sesuai guna netpot sahaja. Kami guna hygrowpot. Boleh tabur baja kopi atau baja sebatian kimia atas medium tanaman. #umamagro #kebunmoden #kebunrumah #kebunbandar #pertanianmalaysia #pertanianbandar #hidroponikmalaysia #urbanfarmer #urbangarden #lamanimpiana #malaysiagardeners #umamagro #kebunmoden #kebunrumah #kebunbandar #pertanianmalaysia #pertanianbandar #hidroponikmalaysia #urbanfarmer #urbangarden #lamanimpiana #malaysiagardeners

#testimoninera . Pak choy terlajak sihat..sampai tak muat dalam frame 😅 . Macam tanam dalam tanah kan? Gemok-gemok macamni tapi hidroponik rupanya. Kalau sepokok pun nak dekat 200g makan ni je pun dah kenyang 🙈 . . DM admin sekarang untuk tahu cara-cara menggunakan Nera Plant Booster bagi tanaman hidroponik anda . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #hidroponik #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #hidroponikmalaysia

Kenapa Harus Fengshou?? KEUNGGULAN nya : √. Kandungan bakterinya yg lebih tinggi dibanding pupuk2 lainnya √. FENGSHOU juga mengandung pelaut FOSFAT BACILLUS Species khusus yg merupakan khs Fengshou √. Diproduksi dengan teknologi modern dengan proses produksi skala besar √. Quality Control yg ketat sehingga kemurnian dan kualitas Mikroba terjaga  Chat DM aja Instagram : @pupuk_dan_oli_tiens #pupuk #pupukfengshou #pupuktiens #fengshou#pupukhayati #hayatifengsho #pupukorganik#pupukea #pupukkaltim #perkebunan #petani#petanibawangmerah #petanikabupatenbogor#pertanianindonesia #pertanianmalaysia #kukar#makassar #pupukmakassar #fengshoumakassar#tiensmakassar #pupukmakassar#fengshoumakassar #pakistan #malaysia #brunei#india #qatar #follower #pekanbaru

Kenapa Harus Fengshou?? KEUNGGULAN nya : √. Kandungan bakterinya yg lebih tinggi dibanding pupuk2 lainnya √. FENGSHOU juga mengandung pelaut FOSFAT BACILLUS Species khusus yg merupakan khs Fengshou √. Diproduksi dengan teknologi modern dengan proses produksi skala besar √. Quality Control yg ketat sehingga kemurnian dan kualitas Mikroba terjaga  Chat DM aja Instagram : @pupuk_dan_oli_tiens #pupuk #pupukfengshou #pupuktiens #fengshou#pupukhayati #hayatifengsho #pupukorganik#pupukea #pupukkaltim #perkebunan #petani#petanibawangmerah #petanikabupatenbogor#pertanianindonesia #pertanianmalaysia #kukar#makassar #pupukmakassar #fengshoumakassar#tiensmakassar #pupukmakassar#fengshoumakassar #pakistan #malaysia #brunei#india #qatar #follower #pekanbaru

Kenapa Harus Fengshou?? KEUNGGULAN nya : √. Kandungan bakterinya yg lebih tinggi dibanding pupuk2 lainnya √. FENGSHOU juga mengandung pelaut FOSFAT BACILLUS Species khusus yg merupakan khs Fengshou √. Diproduksi dengan teknologi modern dengan proses produksi skala besar √. Quality Control yg ketat sehingga kemurnian dan kualitas Mikroba terjaga  Chat DM aja Instagram : @dokter_muslimah_muda #pupuk #pupukfengshou #pupuktiens #fengshou#pupukhayati #hayatifengsho #pupukorganik#pupukea #pupukkaltim #perkebunan #petani#petanibawangmerah #petanikabupatenbogor#pertanianindonesia #pertanianmalaysia #kukar#makassar #pupukmakassar #fengshoumakassar#tiensmakassar #pupukmakassar#fengshoumakassar #pakistan #malaysia #brunei#india #qatar #follower #pekanbaru

Announcing the debut of our purple asparagus! We hope that we’ll eventually be able to have a steady harvest for these real soon. These beauties are not only pretty to look at but are also packed with anthocyanins which gives them their purple hue. Talk about foods that heal! #purpleasparagus #healingfoods #foodsthatheal #eatwell #antioxidants #asparagus #vegetablephotography #foodstyling #vegetables #vegetablestyling #farm #farmlife #nutrifruitfarmsmy #growingfood #supportlocalfarmsmalaysia #supportlocalfarmersmalaysia #localfarmsmalaysia #agriculture #agriculturemalaysia #petanimalaysia #pekebunsayur #pekebunmalaysia #pertanianmalaysia #sayurmalaysia

UmamAgro
(@umamagro)

10 Days 3 Hours Ago

Abundantly full with greens. With the help of Yaramila 16-16-16 fertilizer. Plants is nourish with complete nutriens of Nitrogen, Phospate and Potassium. First picture is taken today. Second picture was taken on 7 Aug 2019. See the impact of the fertilizer we use 😊. + You may purchase this fertilizer from our Shopee and Lazada store - search Umam Agro. + Don't forget to use followers vouchers provided before check out. #kebunrumah #kebunmoden #kebunbandar #pertanianmalaysia #pertanianbandar #planterbag #rumputsitikhadijah #rumputbeijing #malaysiagardeners #umamagro

☆☆☆Silahkan untuk memudahkan pemesanan inbox lewat SMS atau Whatsaap☆☆☆, klik di sini : https://api.whatsapp.com/send?phone=6285642141666 Tersedia di 2 kota : Di SOLO : Jalan K.H.Maskhur no.2 Gendingan Rt:02 Rw:16 Kecamatan / Kelurahan Jebres, Solo - Jawa Tengah. »Belakang POM BENSIN TAMAN JURUG Surakarta, rumah no.2 di counter pulsa IWAN CELL. Di SUKOHARJO : Kalau sudah sampai di depan SDIT FATAHILLAH CARIK'AN lihat ke utara ada Gendeng warna merah marun itu rumah saya. Kradenan Rt:02 Rw:07. Dari masjid NURUL HUDA KRADENAN ke timur rumah nomor : 4. Atas nama Danang Supriyanto. ☆☆☆Silahkan untuk memudahkan pemesanan inbox lewat SMS atau Whatsaap☆☆☆, klik di sini : https://api.whatsapp.com/send?phone=6285642141666 . . @prilaga #pertaniansatuperniagaan #pertanianberkelanjutan #lokerpertanian #pertanianupn #pertanianmalaysia #pertanianjabar #pertaniantangguh #badankarantinapertanian #teknologihasilpertanian #pertanianalami #penyuluhanpertanian #nasapertanian #pertanianugm #pertaniankita #pertanianhits #pertanianusu #budidayapertanian #prilaga #inovasipertanian #pertanianmasakini #pertanianmampu #pertaniantakberdaulat #tipspertanian #mentripertanian #obatpertanian #lokerpertanianperkebunan

Nera Plant Booster memang sesuai untuk semua jenis tanaman dalam apa jua keadaan - dalam pasu, dalam tanah, polibeg, hidroponik pun boleh! . . Ni contoh customer Nera yang mengaplikasikan untuk sayuran hidroponik. Campur terus Nera Plant Booster dalam tangki baja dan untuk lebih OOMPH, gabungkan sekali dengan teknik semburan . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #hidroponik #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #hidroponikmalaysia

UmamAgro
(@umamagro)

13 Days 19 Hours Ago

Lawatan sambil belajar di Cameron Highlands serta mendapatkan sedikit nasihat dari Otai CH. #kebunrumah #kebunmoden #pertanianmalaysia #pertanianbandar #umamagro

Bajaku
(@bajakumalaysia)

15 Days 5 Hours Ago

Terima Kasih Mr. Steven dari Pandamaran, Klang kerana mempercayai Bajaku 👍🏻 Jom berbelanja sekarang! www.bajaku.com.my #bajakumalaysia #lovemypalmoil #sayangisawitku #pertanianmalaysia

Our okra harvest is coming to an end soon but we are grateful that we had a decent yield which lasted for a little over 3 months. We’ll be prepping this plot for different crops while we allocate another plot on another farm to raise our new okras. We’ll be posting updates so stay tuned! #theendofharvest #okra #okraplants #farm #farmlife #growfood #localfarmmalaysia #localfarmsmalaysia #agriculture #agriculturemalaysia #malaysiaagriculture #nutrifruitfarmsmy #kacangbendi #pekebunsayur #pekebunmalaysia #tanamsayur #petanimalaysia #pertanianmalaysia

#testimoninera . . Pokok cili mercikkk lepas guna Nera Plant Booster 🌶💥 . . Jangan risau jika tidak pasti tentang sukatan & cara penggunaan, kami ada sertakan sekali pada botol dan admin juga boleh guide . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #berbudipadatanah #jomtanamsendiri

Have you tasted this Brazillian Spinach? All I can say is superb!No bitter taste at all! . Ada yang mencadangkan untuk tumis air,tumis bawang putih,tumis osyter sauce tapi saya memilih untuk masak tumis belacan.Ala-ala kangkung goreng belacan.Rasa sayur ni mmg sedap..Tak boleh nak sangkal lagi la..Rangup lebih2 lagi petik-petik terus tumis...Memang terasa segar sayur tu...Syaratnya jangan masak terlalu lama..Yang sedang2 saja 🙊🙊 . Follow us for more info and updates. #hydroponics #hidroponik #hidroponikindonesia #hidroponikmalaysia #sistemhidroponik #malaysiahydroponics #nft #dft #sayurhidronikmalaysia #sayurhidroponik #freshvegetables #sayajual #urbanfarming #minifarm #jomberkebun #gardeningtips #pertanianmalaysia #pertanianbandar #nochemicalinsecticide #sayurtanparacunkimia #jabatanpertanian #kementerianpertanian #baranghidroponik #kebunbandar #diy #maha2019 #harvest #kebundapur #bayambrazil #jomkurus

Selamat Hari Merdeka 🇲🇾 Yang ni sudah ada tuan yang punya guys! Feedback dari customer ialah size cendawan tiram kami lebih besar dari supplier lain 😍 #segar #organik #cendawantiramkelabusegar #pertanianmalaysia

Selamat Hari Merdeka 🇲🇾 Batch yang baru bagi Cendawan Tiram Kelabu kami 🍄 Dalam seminggu lagi boleh tengok hasilnya 😍 Hubungi kami bagi yang berminat untuk membeli. #segar #organik #cendawan #cendawantiramkelabu #malaysia #pertanianmalaysia

Tahukah anda, Nera Plant Booster bukan baja? . Sebaliknya, produk kami digunakan selepas aplikasi baja untuk “boost”kan lagi prestasinya agar hasil tanaman berlipat ganda. . Kenali Nera Plant Booster dengan lebih dekat melalui 5 fakta berikut:- . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #berbudipadatanah

UmamAgro
(@umamagro)

22 Days 18 Hours Ago

Hidroponik. Solusi bagi mengatasi masalah kekurangan sumber makanan di sesetengah negara. #kebunrumah #kebunmoden #kebunbandar #hidroponikmalaysia #pertanianmalaysia #pertanianbandar #umamagro

#testimoninera . . Baru sembur sekali terus berbunga? 😱 . Dah letak baja biji berbulan tapi tak ada kesan. Spray Nera Plant Booster sekali je pokok terus berbunga! . Selain menyihatkan tanaman anda, plant booster kami juga akan membantu tanaman anda menyerap nutrien dari baja dengan lebih efektif . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #berbudipadatanah

UmamAgro
(@umamagro)

23 Days 2 Hours Ago

Tanaman secara bergilir dpt mengoptimumkan penggunaan tanah dgn penanaman sepanjang tahun. Ia juga dpt mengawal penyakit & perosak di mana tanaman yg berbeza adalah bukan perumah kpd sesuatu perosak. Retweet dari : Jabatan Pertanian Malaysia. #kebunrumah #kebunmoden #pertanianmalaysia #pertanianbandar #umamagro

Farm scouting and snacking at the same time ☀️ on our favourite fruit of course! It’s very sweet and tangy - definitely a refreshing pick-me-up on a hot sunny afternoon out on the fields 🌱 Farm scouting is something we take very seriously and carry out religiously. It’s how we farmers can keep tabs on the progress of our plants, check on their health and detect early stages of pest, diseases & other infestations #eatingatthefarm #farmscouting #yellowgoldpassionfruit #lilikoi #farm #farmlife #nutrifruitfarmsmy #growingfood #localfarmsmalaysia #malaysiaagriculture #agriculturemalaysia #supportlocalfarmsmalaysia #supportlocalfarmersmalaysia #buylocalproducemy #markisa #markisamalaysia #pertanianmalaysia #belibuahtempatan #petanimalaysia #pekebunmalaysia #markisakuning #fruitgrowersmalaysia #eatfreshreducefoodmiles #eatlocalreducefoodmiles

🥬🍊🌺 TINGKATKAN HASIL TANAMAN ANDA SEBANYAK 40%!! 🌺🍊🥬 . Cepatkan pertumbuhan & tingkatkan daya tahan semua tanaman anda sekarang! . Nera Plant Booster by Edina Farm adalah penggalak & penguat tanaman yang diperbuat daripada 100% bahan semulajadi. . Kebaikan Nera Plant Booster: . ✅ 100% organik ✅ Sesuai untuk semua jenis tanaman ✅Tingkatkan ketahanan penyakit tanaman ✅ Kurangkan penggunaan baja ✅ Boleh digunakan dalam pembuatan kompos / bokashi . . .

UmamAgro
(@umamagro)

25 Days 3 Hours Ago

Timun Jepun hidroponik. Fasa menuai hasil. Alhamdulillah. Ada sahabat yang masih ragu-ragu untuk memulakan kebun bandar. Saya faham. Sebab kami sendiri juga sangat sibuk. Kami berdua sahaja yang menguruskan kedai Shopee, Lazada dan Stor Umam Agro serta pekerjaan hakiki yang lain. Namun jangan jadikan kesibukan sebagai penghalang kepada hobi dan minat kita. Berkebun ada pelbagai cara. Terma kebun bandar bukan merujuk hanya kepada perkebunan di kawasan bandar. Kebun bandar juga merangkumi perkebunan secara moden. Pilih cara berkebun yang sesuai dengan cara kita orang bandar yang rata-ratanya sangat sibuk dan mempunyai keluasan tanah yang sangat terhad. Ini sebab mengapa kami memilih hidroponik sebagai kaedah tanaman di kebun laman kami. Kini terdapat pelbagai sumber untuk kita menuntut ilmu sama ada secara online atau offline. Belajar asasnya dahulu dan mulakan kebun bandar anda sekarang. Jom berkebun. 😊. Jangan lupa semua keperluan perkebunan anda ada di Stor Shopee dan Lazada Umam Agro. #kebunrumah #kebunmoden #hidroponikmalaysia #pertanianmalaysia #pertanianbandar #kebunbandar #timunjepun #benihgreenworld #umamagro #kebunrumah #kebunmoden #hidroponikmalaysia #pertanianmalaysia #pertanianbandar #kebunbandar #timunjepun #benihgreenworld #umamagro

An aromatic Kaffir Lime. . Pokok asalnya kecil sahaja.Bila dibaja dan dibelai sampai lebih 50 biji buah dia keluarkan.Sekarang kami pun tak tau nak buat apa dengan 50 biji buah yang bakal besar ni 😂 Kalau ada sesiapa yang nak ‘adopt’ buah atau daunnya boleh hubungi kami.. #hydroponics #hidroponik #hidroponikindonesia #hidroponikmalaysia #sistemhidroponik #malaysiahydroponics #nft #dft #sayurhidronikmalaysia #sayurhidroponik #freshvegetables #kaffirlime #urbanfarming #minifarm #tipsberkebun #jomberkebun #gardeningtips #pertanianmalaysia #pertanianbandar #nochemicalinsecticide #sayurtanparacunkimia #jabatanpertanian #kementerianpertanian #baranghidroponik #kebunbandar #kebunmini #maha2019 #harvest #kebundapur #seedlings

Kedahsyatan pupuk organik Nano Booster. 🌴🌴🌴 Pada Padi varietas Trisakti Anakan banyak dan balai penuh Sumber : Pak Heru supriyanto Lokasi. : Purwakarta Jawa Barat. Ikuti ulasan pupuk organik Nano booster dgn klik link:👇👇👇 https://t.me/joinchat/MlEEJA1e-Ng8a-OO8cDz8Q Kontak pribadi: Wa: 082163666389 📞 : 082364176535 #perkebunanteh #perkebunankopi #pertanianalami #perkebunansawit#petanicabe #petani #petanirumahan #petanimuda #pertanianjaya #petanimodern #petaniindonesia #pertaniansumatera #petanilokal #petanibawangmerah #perkebunankurma #petaniorganik #petanibunga #petanimilenial #anakpetani #perkebunanjeruk #petanikota #pertanianmalaysia #perkebunankelapasawit #petani

UmamAgro
(@umamagro)

29 Days 5 Hours Ago

Sawi kerinting hidroponik. Usia dalam 2 minggu. #kebunrumah #kebunmoden #pertanianmalaysia #pertanianbandar #kebunbandar #hidroponikmalaysia #umamagro

UmamAgro
(@umamagro)

29 Days 5 Hours Ago

More and more pepper's picture. Di market katanya harga cili ada yang cecah RM25/kg. Tanam sendiri lebih mudah dari membeli. Segar², bebas racun. Jom berkebun. Dapatkan keperluan pertanian anda dari Umam Agro. Shopee Umam Agro. Lazada Umam Agro. #kebunrumah #kebunmoden #kebunbandar #pertanianmalaysia #pertanianbandar #urbanfarmer #urbangarden #umamagro #malaysiagardeners

The only thing we want pointing at you today are these lady fingers 😆 Reminder to eat some okras today! Did you know that okras can help regulate blood sugar? So eat up and keep the hustle going! 💪🏼 Happy humpday! #okra #bendi #ladysfinger #eatyourgreens #farm #farmlife #veggiesaregoodforyou #supportlocalfarmsmalaysia #pekebunsayur #sayurmalaysia #pertanianmalaysia #agriculture #farminglife #agriculturemalaysia #pertanianmalaysia #belisayurtempatan #belisayurmalaysia #sayurmalaysia #nutrifruitfarmsmy

UmamAgro
(@umamagro)

2019-08-20 21:55:51

Hujan rahmat turun. Bestnya main air hujan. View dari rumah nurseri. Bila berada diluar terasa macam sebati dgn alam. Damai dan tenang mendengar bunyi desiran air hujan yang turun. Hilang stress sebentar. Harus pantas kembali ke dunia realiti. Ada amanah yang perlu ditunaikan. Barang² customer harus dibungkus dan dihantar keluar hari ini. Terima kasih Allah atas nikmat yang sebentar ini. Jadikan kami hambamu yang sentiasa bersyukur. #kebunrumah #kebunmoden #pertanianmalaysia #pertanianbandar #hidroponikmalaysia #urbangarden #umamagro #lamanimpiana

UmamAgro
(@umamagro)

2019-08-20 19:13:39

Rezekinya cuma sebiji pagi ini. 𝙍𝙞𝙬𝙖𝙮𝙖𝙩 𝙙𝙖𝙧𝙞 𝘼𝙗𝙪 𝙕𝙖𝙧 𝙧.𝙖. 𝙗𝙖𝙝𝙖𝙬𝙖 𝙉𝙖𝙗𝙞 𝙎𝘼𝙒 𝙙𝙞𝙝𝙖𝙙𝙞𝙖𝙝𝙠𝙖𝙣 𝙨𝙖𝙩𝙪 𝙗𝙚𝙠𝙖𝙨 𝙗𝙪𝙖𝙝 𝙩𝙞𝙣, 𝙡𝙖𝙡𝙪 𝙉𝙖𝙗𝙞 𝙎𝘼𝙒 𝙢𝙚𝙣𝙜𝙖𝙟𝙖𝙠 𝙨𝙖𝙝𝙖𝙗𝙖𝙩-𝙨𝙖𝙝𝙖𝙗𝙖𝙩𝙣𝙮𝙖 𝙢𝙖𝙠𝙖𝙣. 𝙉𝙖𝙗𝙞 𝙥𝙪𝙣 𝙩𝙪𝙧𝙪𝙩 𝙨𝙖𝙢𝙖 𝙢𝙖𝙠𝙖𝙣. 𝙆𝙚𝙢𝙪𝙙𝙞𝙖𝙣 𝙗𝙖𝙜𝙞𝙣𝙙𝙖 𝙎𝘼𝙒 𝙗𝙚𝙧𝙨𝙖𝙗𝙙𝙖 “𝙆𝙖𝙡𝙖𝙪 𝙖𝙠𝙪 𝙥𝙚𝙧𝙠𝙖𝙩𝙖𝙠𝙖𝙣 𝙩𝙚𝙣𝙩𝙖𝙣𝙜 𝙗𝙪𝙖𝙝 𝙮𝙖𝙣𝙜 𝙙𝙞𝙩𝙪𝙧𝙪𝙣𝙠𝙖𝙣 𝙙𝙖𝙧𝙞 𝙨𝙮𝙪𝙧𝙜𝙖, 𝙣𝙚𝙨𝙘𝙖𝙮𝙖 𝙖𝙠𝙪 𝙠𝙖𝙩𝙖𝙠𝙖𝙣 𝙞𝙣𝙞𝙡𝙖𝙝 𝙙𝙞𝙖 𝙠𝙚𝙧𝙖𝙣𝙖 𝙗𝙪𝙖𝙝-𝙗𝙪𝙖𝙝𝙖𝙣 𝙨𝙮𝙪𝙧𝙜𝙖 𝙩𝙞𝙙𝙖𝙠 𝙗𝙚𝙧𝙗𝙞𝙟𝙞. 𝙊𝙡𝙚𝙝 𝙞𝙩𝙪 𝙢𝙖𝙠𝙖𝙣𝙡𝙖𝙝 𝙗𝙪𝙖𝙝 𝙞𝙣𝙞. 𝙎𝙚𝙨𝙪𝙣𝙜𝙜𝙪𝙝𝙣𝙮𝙖 𝙙𝙞𝙖 𝙢𝙚𝙣𝙜𝙝𝙚𝙣𝙩𝙞𝙠𝙖𝙣 𝙥𝙚𝙣𝙮𝙖𝙠𝙞𝙩 𝙗𝙪𝙖𝙨𝙞𝙧, 𝙨𝙚𝙧𝙩𝙖 𝙗𝙚𝙧𝙢𝙖𝙣𝙛𝙖𝙖𝙩 𝙪𝙣𝙩𝙪𝙠 𝙨𝙖𝙠𝙞𝙩-𝙨𝙖𝙠𝙞𝙩 𝙗𝙖𝙙𝙖𝙣.” #tin #fig #figiraqi #kebunrumah #kebunmoden #pertanianbandar #pertanianmalaysia #umamagro #tin #fig #figiraqi #kebunrumah #kebunmoden #pertanianbandar #pertanianmalaysia #umamagro

Just look at the name of the team? “TEAM CINTA SAYUR” Isn’t it cute?😅😅 . Selalu customer kami bukan di alam maya..Selalunya direct customer..But this little @happy_little_tummy is just so so kind to promote in her IG.Do follow her IG too for more clean diet menus.. Follow us --> @dailyveggies18 #hydroponics #hidroponik #hidroponikmalaysia #hidroponikindonesia #malaysiahydroponics #nft #dft #sayurhidronikmalaysia #sayurhidroponik #freshvegetables #minifarm #sayajual #urbanfarming #tipsberkebun #jomberkebun #gardeningtips #pertanianmalaysia #pertanianbandar #nochemicalpesticides #sayurtanparacunkimia #jabatanpertanian #kementerianpertanian #baranghidroponik #maha2019 #sawikerinting #butterhead #lettuce

Harvest day...Thanks to all our lovely customers...😍😍 . Maaf untuk batch Sawi Kerinting dah habis stock ye 🙏🏻🙏🏻 Tunggu next batch sayur lain pula ye.Sayur apa?Surpriseee!!😅😅Siapa suka surprise? He he ✌🏻✌🏻 #hidroponik #hidroponikindonesia #hidroponikmalaysia #malaysiahydroponics #nft #dft #sayurhidronikmalaysia #sayurhidroponik #freshvegetables #sayajual #urbanfarming #vegetable #tipsberkebun #jomberkebun #gardeningtips #pertanianmalaysia #pertanianbandar #nochemicalinsecticide #sayurtanparacunkimia #jabatanpertanian #kementerianpertanian #baranghidroponik #kebunbandar #diy #maha2019 #harvest #kebundapur #minifarm #sawikerinting

UmamAgro
(@umamagro)

2019-08-19 03:42:15

Hari ni pakat², jual lada solok pada jiran-jiran. Terima kasih beli dengan ambo. Jual suka², ada pula yang nak beli. Kecil tapak tangan, plastik ambo tadahkan. Kutip² dapat 600gm. Hok ni suko², hok jual benih, bajo, pasu², fitting fertigasi tu hok serius 😁. Meh adik kakok pakat beli dari kedai Umam Agro deh. Hari ni Free Shipping RM9 riya. Kemah molek mari singgah kedai Shopee Umam Agro 🤗 saing² semuo. #kebunrumah #kebunmoden #kebunbandar #pertanianmalaysia #pertanianbandar #tanamsendiri #hidroponikmalaysia #ladasolok #shopee

UmamAgro
(@umamagro)

2019-08-16 02:00:02

Jom tengok nanti. Kita sembang-sembang santai je. Kalau ada soalan bolehlah tanya waktu live. #kebunrumah #kebunmoden #pertanianmalaysia #pertanianbandar #hidroponikmalaysia #umamagro

UmamAgro
(@umamagro)

2019-08-15 22:30:14

Salam Jumaat. Timun Jepun ataupun Japanese Shogun Cucumber sudah mula mengeluarkan bunga jantan dan betina. Kaedah tanaman : Hidroponik Pembajaan : Baja AB Umam Agro. Belum letak baja Novatec lagi sebab mahukan pokok terus memanjat di trellis yang disediakan. Tapi nampak gayanya tak dan nak tunggu penuh, bunga keluar dulu. #kebunrumah #kebunmoden #pertanianmalaysia #pertanianbandar #umamagro #timunjepun #hidroponikmalaysia #tanamsendiri #malaysiagardeners

Another batch of strawberries 🍓🍓 . Ini strawberi tanah rendah,warnanya memang merah tapi rasanya sedikit masam tetapi wangi.Sesuai di buat jem,di salut dengan coklat,dijadikan jus atau dimakan cicah dengan susu.Rasa masam manis yang memang wallahhhh 🤤🤤.Tapi kalau nak kata strawberi tanah rendah masam,strawberi di tanah tinggi pun sama je masamnya 🙊🙊 . Tengah produce banyak2 pokok ni supaya boleh dijual juga.Sekarang buat makan sendiri je dulu la ye..😊 Follow us for more updates! #hydroponics #hidroponik #hidroponikindonesia #hidroponikmalaysia #malaysiahydroponics #nft #dft #sayurhidronikmalaysia #sayurhidroponik #freshvegetables #sayajual #urbanfarming #vegetable #tipsberkebun #jomberkebun #gardeningtips #pertanianmalaysia #pertanianbandar #nochemicalinsecticide #sayurtanparacunkimia #jabatanpertanian #kementerianpertanian #baranghidroponik #kebunbandar #maha2019 #harvest #minifarm #kebundapur #strawberry #strawberitanahrendah

UmamAgro
(@umamagro)

2019-08-14 05:34:46

Benar bagai dikata. Kangkung jenis daun lebar ini. Dengan penjagaan dan pembajaan yang betul memang lebar-lebar daunnya. Jom tanam kangkung. Klik link untuk pembelian benih. Untuk IG follower check bio untuk link kedai. https://shopee.com.my/product/33774725/2373890298?smtt=0.0.9 #kebunrumah #kebunmoden #kebunbandar #kangkung #greenworld #pertanianmalaysia #pertanianbandar #hidroponikmalaysia #waterspinach #tanamsendiri #tanamdalampasu #umamagro