#kebunbandar

5,166 posts tagged with #kebunbandar

Photos and Videos about #kebunbandar

Philodendron Hastatum. . Hastatum is found exclusively in south eastern Brazil and as well as the state of Rio de Jeneiro. . Ok dah start trail sikit dah. So boleh la nak ber #trailingthingsthursday 😂 . #philodendronhastatum #silverswordphilodendron

Jualan petang ini. Sayur dapat 700gm, lada solok dapat 540gm. Niaga kecil-kecilan je. Dalam sehari dua ni stok benih baru akan sampai. Moh kita menyemai dan menanam. #kebunrumah #kebunmoden #kebunbandar #pertanianmalaysia #pertanianbandar #jualsayur #hidroponikmalaysia #umamagro

Dari laman kebun ke laman dapur....Pais Patin Tempoyak! Rezeki arini dpt ikan patin hasil mancing sg depan umah. Daun pisang hasil ngecek dr jiran sebelah umah...hihi...daun kunyit, kunyit hidup, daun kesum, cili api hasil dr kebun urban kami sndiri! Marbelessss!!! 😘😘😘😋😋😋👍👍👍 . #hydroponicslovers #pokokkunyit #ciliapi #daunkesum #ismacookingzone #ismahidroponik #krisma #shopee #urbanfarming #hydroponics #nft #fertigasi #rph #dwc #hygrowpot #nutripot #aquaponic #yakrabenter #ctdk #pesticidefree #freshcleanhealthy #hydroponicveggies #hidroponikmalaysia #kebunbandar #urbanfarming

Kangkung kita dah leh tuai arini...lebor wehhh daunnya! Hihi....geram x...geram x...itulah kelebihan hidroponik, tumbesaran sayur2an hidroponik lebih bsr & cepat 50% drp tanaman atas tnh! 👍👍👍😘😘😘 . #hydroponicslovers #kangkung #ismahidroponik #krisma #shopee #urbanfarming #hydroponics #nft #fertigasi #rph #dwc #hygrowpot #nutripot #aquaponic #yakrabenter #ctdk #pesticidefree #freshcleanhealthy #hydroponicveggies #hidroponikmalaysia #kebunbandar #urbanfarming

"Ibarat mencurah air ke daun keladi.Begitulah dunia dan isinya.Di sini bukan tempat kita.Di sini hanya tempat singgahan sementara" #gardening #mygardenmyheaven #gardens #alhamdulillah #backyardgarden #kebunbandar #kebunhijau #malaysiapositif

My favourite ulam pegaga.it's organic plants that we have grown in our backyard garden.Alhamdulillah #momshouse #backyardgarden #gardening #gardens #mygardenmyheaven #mashallah #kebunbandar

Hasil yang tak pernah putus. Kangkung dan lada solok. Lada solok tu ada yang dah tempah. Tanaman bebas racun serangga. #kebunrumah #kebunmoden #kebunbandar #pertanianbandar #pertanianmalaysia #tanamsendiri #hidroponikmalaysia #umamagro

Selalu kan kalau masak kita gunakan bahan masakan tu sikit je. Last2 buang sebab tak tahan lama. Nak beli sikit orang tak jual. So apa kata start tanam sendiri bahan masakan. Especially English Herb, ulam2 dan bahan penting masakan Melayu macam daun kunyit, serai, daun limau purut, daun kari dan lain2. Boleh la feeling2 macam Gordon Ramsay, petik2 campak dalam kuali. 🤭 "susah la nak tanam, aku tanam apa pun mati.. Hahahaha" 😂😂😂 Saya biasa dapat jawapan macam ni. Sebenarnya kan kalau kita pilih medium tanaman yang betul, kita biarkan je siram sekali sekali pun dia boleh hidup tau. Selain tu, berkebun ni satu terapi juga. Kalau stress2 tu tengok pokok, rasa tenang je. Antara yang ada di Chiryo Garden : Ginseng jawa Ketumbar jawa Thyme Tarragon Chives Kunyit Serai wangi Bunga telang Oppss Jap2.. Baja tak ada ke? Mesti lah ada. Kita ada jual baja foliar organik yang dipanggil Vermitea dan juga vermicompost. Semua ni organik tau. InsyaAllah lebih selamat dan terjamin bila tanam sendiri *'pokok misai kucing' yang last tu tak jual 😂 #chiryosono #chiryogarden #chiryobychiyo #kebunbandar #kebundalamrumah #greentheraphy #organicherbs #organicplants #organicgarden #organicfertilizer

Arianna | Chiryo Series Bred by Marie-Louise (Louisette) Meilland (1920-1987) (France, 1984). Introduced in France by Meilland International in 1993 as 'Arianna'. Hybrid Tea. Light yellow, salmon-pink undertones.  None to mild fragrance.  Double (17-25 petals), borne mostly solitary bloom form.  Blooms in flushes throughout the season.  Medium buds. Upright.  Dark green, leathery foliage.  3 to 5 leaflets. Vigorous.  Disease susceptibility: very disease resistant. #chiryosono #chiryogarden #chiryobychiyo #rosesaddict #greentheraphy #kebunbandar #kebunros #englishrosemy

Teknik tanam sayur bayam brazil dan Pudina. #bayambrazil #pudina #minigarden #gebogebo #kebunbandar

Menunggu masa utk menyalad😊...#kebunbandar

"Kami ciptakan mati dan hidup untuk menguji siapakah di antara kamu yang paling baik amalannya.Sesungguhnya Allah itu Maha Kuasa dan Maha Pengampun" Surah Al-Mulk ayat 2 #gardening #greenhouse #mygardenmyheaven #subhanallah #allahthegreatest #kebunbandar #kebunhijau #dakwahsantai

Hai selamat pagi semua, musim jerebu ni tak sempat nak buat aktiviti luar, macamana agaknya pokok kesayangan kita?? Sihat ke tidak?😏 #marsileasynergyplt☘️ #kebunbandar #symbiosistvet #mtdc

Reposted from @isma_hidroponik (@get_regrann) - Daun sup...antara sayuran wajib yg ada di urban farm kami! Penambah kelazatan di dlm menu masakan! ☘☘☘☘☘ #hydroponicslovers #daunsup #ismahidroponik #krisma #shopee #urbanfarming #hydroponics #nft #fertigasi #rph #dwc #hygrowpot #nutripot #aquaponic #yakrabenter #ctdk #pesticidefree #freshcleanhealthy #hydroponicveggies #hidroponikmalaysia #kebunbandar #urbanfarming - #regrann

Reposted from @isma_hidroponik (@get_regrann) - Morning hidroponikers! 🙋‍♀️🌿☘🍀☘ Baby2 sawi kerinting dah masuk system...keep growing gals! ❤❤❤ . #hydroponicslovers #sawikerinting #ismahidroponik #krisma #shopee #urbanfarming #hydroponics #nft #fertigasi #rph #dwc #hygrowpot #nutripot #aquaponic #yakrabenter #ctdk #pesticidefree #freshcleanhealthy #hydroponicveggies #hidroponikmalaysia #kebunbandar #urbanfarming - #regrann

HASIL MINI KEBUN KU ❤️ Alhamdulillah pokok cili api saya dah jadi warna merah buahnya, pokok kunyit pun dah semakin lebar daunnya . Dapatlah saya masak AYAM TELUR MASAK LEMAK CILI API tanpa santan tengahari ini 😍. Pagi tadi sempat jumpa kawan-kawan baru dari pelbagai bidang niaga. Mudah-mudahan silaturrahim berpanjangan . Aamiin . #minikebun #kebunbandar #masaklemakciliapi #kuihbakarpandankembar #erfakuihbakarshahalam

Sayoq belakang dan depan rumah. Kutip teruih goreng. Alhamdulillah la ni musim hujan tak gaduh siram pokok. Tomato ceri tu sangat fresh dan rangup. Sedap. #kebunbandar

Izz Hydro
(@izzhydro)

2 Days 19 Hours Ago

Antara yang banyak member tunjuk ajar.. #repost @isma_hidroponik • • • • • • Kelopak bunga sudah mula gugur...xlama lgi berbuah la stoberi jsc kami...😘😘 . #hydroponicslovers #strawberry #ismahidroponik #krisma #shopee #urbanfarming #hydroponics #nft #fertigasi #rph #dwc #hygrowpot #nutripot #aquaponic #yakrabenter #ctdk #pesticidefree #freshcleanhealthy #hydroponicveggies #hidroponikmalaysia #kebunbandar #urbanfarming

Izz Hydro
(@izzhydro)

2 Days 19 Hours Ago

Bila benih tomato cherry mula bercambah, maka tersenyumlah kau sorang2.. #tomatocherry #kebundepanrumah #hydroponics #izzhydro #kebunbandar

Selamat Hari Malaysia! Semoga keharmonian dan kesejahteraan negara kita dipelihara selamanya 🇲🇾 . . Sempena dengan Hari Malaysia, Nera Plant Booster mengadakan promosi berikut: . Beli 1 Percuma 250ml Beli 2 Percuma 500ml . . Promo sah sehingga 11.59pm 22 September 2019 . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #jomtanamsendiri #harimalaysia #selamatharimalaysia #16september

Dah lama tak pegi mengemas #minikebunkakpin 🌱🍃 Keluarkan peluh sat & kutip apa yang patut. Lepas la buat cili kicap malam nie. 😁 #ilovegardening #minikebun #kebunmini #kebunbandar #gardening #limaukasturi #cilipadi #cabaikampung

Selamat Hari Malaysia! 🇲🇾 #cikgulandskap #kebunbandar #jomtanamsendiri

Izz Hydro
(@izzhydro)

3 Days 18 Hours Ago

Selamat Pagi & Selamat Hari Malaysia.. Segarkan mata, keluarkan peluh Pagi2 ni.. #kebundepanrumah #kebunkecik #izzhydro #hydroponics #irisgardenbsp #kebunbandar

Selamat menyambut hari Malaysia kepada seluruh warga Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak🎉🎊 #marsileasynergyplt☘️ #kebunbandar #symbiosistvet #mtdc

. Pagi tadi usaha memindahkan anak2 pak choi kerumah baru yg lebih selesa.. ☘️☘️☘️ . . #minikebunku #minigarden #pakchoi #growing #kebun #anakpokok #anakbenih #jomtanamsendiri #plant #uhgarden #kebunbandar

Dah check bacaan ec baja anda? Rutin hujung minggu kami mengecek bacaan ec....😘😘 Nak tanaman subur sihat kena la betol bacaan ec bajanya mengikut usia tanaman...🌶🍆🍓🍇🥒 . #hydroponicslovers #ismahidroponik #krisma #shopee #urbanfarming #hydroponics #nft #fertigasi #rph #dwc #hygrowpot #nutripot #aquaponic #yakrabenter #ctdk #pesticidefree #freshcleanhealthy #hydroponicveggies #hidroponikmalaysia #kebunbandar #urbanfarming

Bunga pun segar bugar je bila gunakan Milagro. . . Bukan itu je, pokok makin meriah dengan bunga je. Kalau dulu yang ada masalah daun je banyak, bunga keluar pun asyik gugur tak lebat. . . Sekarang bunga tu tak henti nak keluar. Serius! 😍 . . Nak dapatkan hasil macamni tak? Komen NAK dibawah ataupun DM je kami terus😉 . . #bajaserbuk #bajahightech #bajasayur #bajabunga #bajabuah #fertilizers #agriculture #organic #organicfertilizer #kebunbunga #kebunbandar #tanamhasilsendiri #ejendiperlukan

. Buat masa ni nampaknya lebih banyak warna hijau daripada warna-warni di kebun akak ni. Tak apa. Tak lama lagi insyaAllah berwarna warni lah tu. Alhamdulillahillazi bini'matihi tatimmussolihaat! #kebunbandar #kebunrumah #tanamsendiri

zaki
(@zakie.abdullah)

4 Days 18 Hours Ago

Urban garden #kebunbandar #kebun

hujan lebat semalam...🤗 #hidroponik #kebunbandar

Morning hidroponikers! 🙋‍♀️🌿☘🍀☘ . Pagi minggu kami diserikan lgi dgn bunga stoberi yg sudah berkembang mekar! 🌼🌼🌼🌼 . #hydroponicslovers #strawberry #ismahidroponik #krisma #shopee #urbanfarming #hydroponics #nft #fertigasi #rph #dwc #hygrowpot #nutripot #aquaponic #yakrabenter #ctdk #pesticidefree #freshcleanhealthy #hydroponicveggies #hidroponikmalaysia #kebunbandar #urbanfarming

MULCH MULCH MULCH - the effects of mulching on my okra plants. Mulch is a covering layer made from organic (leaves, grasses) or inorganic materials (plastic, rocks). The plants at the front are not mulched, while the plants at the back are mulched with dried grass. All plants were transferred to ground on the same day from germination pot. You can see the significant differences in terms of growth. This is due to better moisture containment and retainment and also the rich supply of organic material from the mulch that decompose over time #kebunrumah #kebunorganik #kebunbandar #tanamsendiri #mulch #sungkupan

Pak choi berusia 3 minggu..minggu depan boleh tuai #ediblegarden #backyardgarden #kebunbandar #kebunmini #growyourown

Setelah seminggu..cepat betul kangkung membesar..lagi seminggu dah blh tuai. #ediblegarden #backyardgarden #kebunbandar #kebunmini #growyourown

Bayam brazil! Kami mmg byk menanam & mmbiakkan bayam brazil...knp ya? Sbb bayam brazil punya byk khasiat! Boleh dimkn mentah begitu sajer sbg ulam, juga boleh dimasak dgn pelbagai resipi! 😋😋😋 . #hydroponicslovers #bayambrazil #ismahidroponik #krisma #shopee #urbanfarming #hydroponics #nft #fertigasi #rph #dwc #hygrowpot #nutripot #aquaponic #yakrabenter #ctdk #pesticidefree #freshcleanhealthy #hydroponicveggies #hidroponikmalaysia #kebunbandar #urbanfarming

Alhamdulillah dapat makan potaiii 😁 Ayah baru ambil kat belakang pokok yg ke2.. Masak berperingkat2 😄 . . Lepas Sembur #bajaezigrow haritu, buah sentul berbuah lebat sampai boleh jual 😊 Kalini pokok petai plak berbuah.. Pokok mangga pun ada yg tengah keluar buah nii #petai . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #bajapokok #bajadaun #bajabebaskimia #organik#pokoksubur#tanahsubur#pokokbuah#buahbesar#sayajual#berbudipadatanah#bercucuktanam#pekebun#peladang#petani#kebunbandar#baja#negerisembilan#melaka#pahang#shahalam#kedah#terengganu#kelantan#pulaupinang#perak#perlis #igersmalaysia #malaysia

faraorganic
(@faraorganic)

5 Days 19 Hours Ago

Bloom sebagai booster tanaman. Sape yang dah guna say hi...! 👋🏼😘 . . #faraorganic #bajaab #pertanianorganik #petanimuda #kebunbandar #461 #centil #cilipadi #fertigasi #tanamsendiri #bloom

garden hut
(@gardenhut18)

5 Days 21 Hours Ago

Cara menanam keledek di kotak polistren. Klik link https://youtu.be/UxWa_Tks0Yk untuk full video #keledek #keledekgoreng #keledekungu #pertanianmodern #kementrianpertanian #kebunrumah #kebunbandar

UmamAgro
(@umamagro)

6 Days 7 Hours Ago

Magnesium Sulphate atau Epsom Salt MgS adalah elemen terpenting dalam pertumbuhan tanaman untuk ber fotosintesis. Kekurangan elemen ini akan menyebabkan fotosintesis tanaman terganggu. Antara kesan-kesan adalah daun kekuningan dan cepat tua. Di waktu ini, negara kita sedang mengalami keadaan berjerebu. Keadaan ini akan menyebabkan proses fotosintesis tanaman akan tergangu. Ini kerana serapan cahaya terus tidak dapat diserap oleh tanaman. Cahaya matahari telah terlindung oleh asap dan partikel debu jerebu. Bagaimana untuk mengatasinya? Cara mengatasinya adalah menambahkan kadar elemen MgS secara foliar atau menambahkannya kedalam air takung hidroponik. Nisbah pengunaan adalah 2gm Epsom Salt kedalam 1liter air (2gm:1L air). Dengan penambahan unsur ini, ia akan dapat meningkatkan keupayaan tanaman untuk berfotosentisis dan tanaman bertahan sehingga keadaan jerebu kembali pulih. https://shopee.com.my/product/33774725/2095426435?v=5cb #kebunbandar #umamagro #kebunmoden #kebunrumah #kebunbandar #pertanianmalaysia #pertanianbandar #hidroponikmalaysia #urbanfarmer #urbangarden #lamanimpiana #malaysiagardeners #umamagro #kebunmoden #kebunrumah #kebunbandar #pertanianmalaysia #pertanianbandar #hidroponikmalaysia #urbanfarmer #urbangarden #lamanimpiana #malaysiagardeners

The beautiful lantana camara. Can't resist taking photos despite being at dusk time 😁. Thank God for modern handphone camera also, which adjusts photo exposure quite well. . Bunga lantana camara yang indah. Biarpun hari sudah senja, gambar bunganya tetap ingin diambil 😁. Bersyukur kepada Tuhan atas kemodenan kamera telefon bimbit juga, yang mampu menyesuaikan kadar cahaya dalam foto. . . . #malaysia #lantanacamara #flower #nature #yard #plants #halamanrumah #kebun #kebunbandar #kebunrumah #homegardening #bunga #kebunsendiri #kebunku

Cuaca panas dan berjerebu ni elok la buat water blast, semburan air kuat dari atas dan bahagian bawah daun. Water blast ni untuk elakkan serangan thrips, serangga halus yang suka menyorok bawah daun atau bunga. Sebab dia suka cuaca panas dan daun yang kering. Thrips sangat halus, susah nak tengok. Thrips akan hisap nutrien dari daun dan juga kelopak bunga. Daun akan jadi keriting, bunga atau kudup bunga jadi coklat, kadang2 sampai bunga pun jadi terbantut. Kan tak cantik tu. Selain tu boleh gunakan racun organik macam vermitea dan selang selikan dengan semburan cili dan bawang putih (nanti saya cerita lebih detail kat post lain ek). Maksudnya minggu ni vermitea, minggu depan semburan cili. Atau tukar setiap 2 minggu. Sebab taknak thrips ni jadi immune pula kalau kita guna racun yang sama. #chiryosono #chiryogarden #chiryobychiyo #gardeningtipsbychiyo #kebunbandar

If you have any empty space near you house, please plant mulberry! It may be tiny, but it provides some pretty big health benefits. Need a very minimal care, just need to trim them once in a while after harvesting session and sprinkle some fertiliser. #organicfarmer #organicfarm #naturalfarm #organicfarmmalaysia #farminthecitymalaysia #farmingmalaysia #kebunrumah #kebunorganik #kebunsayurorganik #organicvegetables #organicvegetablegarden #kebunpenang #greenfarm #kebunsayur #supportyourlocalgrower #malaysiafarmersmarket #supportlocalgrowers #kebunorganik #kebunorganikmalaysia #urbanfarming #urbanfarmingmalaysia #kebunbandar #kebunbandarjomtanamsendiri

Hasil menuai pagi ni.. 😆 Petik bunga2 ni pun boleh buat kita rasa happy dan tenang. Sebab tu la saya sanggup jaga berpuluh2 jenis rose walaupun rose ni agak 'manja'. Nak jaga rose kena rajin. Kepuasannya buat rasa berbaloi. **Percayalah.. Saya pun tak ingat semua ID bunga ni. 😂Kebanyakkannya ID dari jepun termasuklah Keiji Farm #chiryosono #chiryogarden #chiryobychiyo #rosesaddict #greentheraphy #kebunbandar

From several days ago - enjoying a cloudy, breezy afternoon (3pm) in the yard. We started planting fruit trees and various plants in the yard end of 2016. Almost 3 years later (now), the matoa tree has grown tall and other plants are also catching up. Growth in the yard was very slow at first, but because we don't throw anything away from the yard (anything pulled, plucked, cut or trimmed will mainly return to the ground as mulch or compost, aided also by kitchen scraps) we think the soil has improved. We believe in enriching the soil naturally, with whatever we already have in our hands, thus promoting sustainability. . Video dari beberapa hari yang lepas - menikmati suasana petang (3pm) yang mendung dan berangin. Kami mula menanam pokok buah-buahan serta pelbagai tanaman lain pada hujung tahun 2016. Hampir 3 tahun kemudian (sekarang), pokok matoa telah menjadi tinggi dan tanaman lain juga mula tumbuh dengan cepat. Kadar pertumbuhan tanaman adalah amat lambat pada permulaannya, tetapi disebabkan kami tidak membuang apa-apa yang dicabut atau dipotong dari halaman rumah, sebaliknya mengembalikan ia sebagai sungkupan atau kompos, kami percaya keadaan tanah telah ditambahbaik. Kami berusaha ke arah kelestarian dengan cara menyuburkan tanah secara semulajadi dan menggunakan apa yang telah ada di dalam tangan. . . . #malaysia #yard #gardening #garden #noon #breeze #breezy #afternoon #green #nature #tropics #plants #halaman #halamanrumah #kebun #kebunku #kebunbandar #kebunrumah #kebunsendiri #angin #petang #hijau #kehijauan #tumbuhan #matoa #sustainability #kelestarian #lestari

UmamAgro
(@umamagro)

6 Days 17 Hours Ago

1 set hidroponik dengan 7 jenis tanaman iaitu lada solok, pudina, bayam brazil, kangkung, sawi ong king, ketumbar jawa dan selom di bahagian belakang. 𝐎𝐧 𝐤𝐞 𝐭𝐚𝐤 𝐎𝐧? 𝐎𝐍!!! + Sistem kami ini 4 tingkat, sistem prototaip. Kami bahagikan dan asingkan kategori tanaman kepada 2. Tanaman jangka masa panjang (cili, bayam brazil, kangkung, daun kesum). Tanaman jangka masa pendek ( sawi, salad dan lain-lain) + Kepekatan baja ikut kesesuaian tanaman jangka pendek. + Contoh: Usia awal tanaman 2-3 minggu - EC 1.6. Dan akan dinaikkan ke setiap mingu sebanyak 2-5 EC sehingga sampai ke 2.5EC. + Untuk cili guna pot tanaman yang sedikit besar. Tidak sesuai guna netpot sahaja. Kami guna hygrowpot. Boleh tabur baja kopi atau baja sebatian kimia atas medium tanaman. #umamagro #kebunmoden #kebunrumah #kebunbandar #pertanianmalaysia #pertanianbandar #hidroponikmalaysia #urbanfarmer #urbangarden #lamanimpiana #malaysiagardeners #umamagro #kebunmoden #kebunrumah #kebunbandar #pertanianmalaysia #pertanianbandar #hidroponikmalaysia #urbanfarmer #urbangarden #lamanimpiana #malaysiagardeners

Izz Hydro
(@izzhydro)

6 Days 21 Hours Ago

Konon nya x nak menyemai benih baru lagi. Nak tunggu dulu. Tapi tangan gatai gak nak buat.. #hydroponics #irisgardenbsp #kebundepanrumah #kebunkecik #izzhydro #kebunbandar #urbanfarming

UmamAgro
(@umamagro)

7 Days 6 Hours Ago

Kangkung hidropinik, sudah berapa kali dituai pon admin tak ingat. Selagi boleh beri hasil kepada kita. kita jaga dia elok-elok. #hidroponikmalaysia #hidroponik #hydroponicsystem #malaysiagarden #kebunbandar

Free ranch chicken eggs from Mr Hubs small farm in our backyard.... our eggs are much smaller than the commercial "kampung" eggs. #telurayamkampung #telurayamhutan #hasilkebun #kebunbandar

#testimoninera . Pak choy terlajak sihat..sampai tak muat dalam frame 😅 . Macam tanam dalam tanah kan? Gemok-gemok macamni tapi hidroponik rupanya. Kalau sepokok pun nak dekat 200g makan ni je pun dah kenyang 🙈 . . DM admin sekarang untuk tahu cara-cara menggunakan Nera Plant Booster bagi tanaman hidroponik anda . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #hidroponik #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #hidroponikmalaysia

Izz Hydro
(@izzhydro)

7 Days 18 Hours Ago

Selamat pagiii... 😁 Segarkan mata dengan hijau daun sayur depan rumah. Salad, timun, bendi, bayam hijau, bayam merah, pak choy kecil, sawi & pudina sedang membesar dengan Jayanya.. #izzhydro #hydroponics #kebundepanrumah #kebunbandar #kebundepanrumah

faraorganic
(@faraorganic)

7 Days 19 Hours Ago

Jerebu ni boleh buat pokok yang kita semai tak menjadi. Sebab anak2 pokok tak dapat cahaya matahari yang secukupnya. . . #pertanianorganik #faraorganic #fertigasi #cili #urbanfarming #pertanian #fertigasicili #kebunbandar #tanamsendiri #halia #ros #biorid #cilipadi #bloom #bajaab #hydroponics #anakpokok #semaibenih #semai #semaisendiri

Reposted from @isma_hidroponik (@get_regrann) - Hi semua...ok mlm nie kami nak share tips cara penyimpanan lebihan benih supaya tidak masuk angin & tahan lama. . 🔹️Masukkan lebihan benih ke dlm bekas/tupperware yg berpenutup. Bekas yg kedap udara lgi bagus. 🔹️kemudian simpan di dlm peti sejuk di bhgn bwh. Siap! Mudah bukan...😘😘 . #hydroponicslovers #ismahidroponik #krisma #shopee #urbanfarming #hydroponics #nft #fertigasi #rph #dwc #hygrowpot #nutripot #aquaponic #yakrabenter #ctdk #pesticidefree #freshcleanhealthy #hydroponicveggies #hidroponikmalaysia #kebunbandar #urbanfarming - #regrann

Reposted from @isma_hidroponik (@get_regrann) - Pokok limau kasturi kami dlm hygrowpot max! Pokok subur mnghijau di dlm hygrowpot max! Syoknya berhidroponik!😘😘 . #hydroponicslovers #limaukasturi #ismahidroponik #krisma #shopee #urbanfarming #hydroponics #nft #fertigasi #rph #dwc #hygrowpot #nutripot #aquaponic #yakrabenter #ctdk #pesticidefree #freshcleanhealthy #hydroponicveggies #hidroponikmalaysia #kebunbandar #urbanfarming - #regrann