#gardeningmalaysia

239 posts tagged with #gardeningmalaysia

Photos and Videos about #gardeningmalaysia

Selamat Hari Malaysia! Semoga keharmonian dan kesejahteraan negara kita dipelihara selamanya 🇲🇾 . . Sempena dengan Hari Malaysia, Nera Plant Booster mengadakan promosi berikut: . Beli 1 Percuma 250ml Beli 2 Percuma 500ml . . Promo sah sehingga 11.59pm 22 September 2019 . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #jomtanamsendiri #harimalaysia #selamatharimalaysia #16september

#testimoninera . Pak choy terlajak sihat..sampai tak muat dalam frame 😅 . Macam tanam dalam tanah kan? Gemok-gemok macamni tapi hidroponik rupanya. Kalau sepokok pun nak dekat 200g makan ni je pun dah kenyang 🙈 . . DM admin sekarang untuk tahu cara-cara menggunakan Nera Plant Booster bagi tanaman hidroponik anda . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #hidroponik #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #hidroponikmalaysia

Nera Plant Booster memang sesuai untuk semua jenis tanaman dalam apa jua keadaan - dalam pasu, dalam tanah, polibeg, hidroponik pun boleh! . . Ni contoh customer Nera yang mengaplikasikan untuk sayuran hidroponik. Campur terus Nera Plant Booster dalam tangki baja dan untuk lebih OOMPH, gabungkan sekali dengan teknik semburan . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #hidroponik #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #hidroponikmalaysia

Nak sayur sihat, gemuk dan lagi lebar daripada muka? 🙈 . . Cubalah Nera Plant Booster dan lihat sendiri perubahan pada tanaman anda seawal satu minggu . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #berbudipadatanah

#testimoninera . . Pokok cili mercikkk lepas guna Nera Plant Booster 🌶💥 . . Jangan risau jika tidak pasti tentang sukatan & cara penggunaan, kami ada sertakan sekali pada botol dan admin juga boleh guide . . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #berbudipadatanah #jomtanamsendiri

SJhome
(@saljujenny)

11 Days 14 Hours Ago

When your life gets rough, sell tanah sawit! 😁 i hope i don't bring anai-anai to my house when i bought this soil.. pokok durian je ibu belum tanam.. 😂😂😂 #jennytheearthkeeper . #raisedbed #kebunrumah #kebunmalaysia #tanahsawit #kebunsayur #gardening #gardeningmalaysia #malaysiagardening

Tahukah anda, Nera Plant Booster bukan baja? . Sebaliknya, produk kami digunakan selepas aplikasi baja untuk “boost”kan lagi prestasinya agar hasil tanaman berlipat ganda. . Kenali Nera Plant Booster dengan lebih dekat melalui 5 fakta berikut:- . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #berbudipadatanah

#testimoninera . . Baru sembur sekali terus berbunga? 😱 . Dah letak baja biji berbulan tapi tak ada kesan. Spray Nera Plant Booster sekali je pokok terus berbunga! . Selain menyihatkan tanaman anda, plant booster kami juga akan membantu tanaman anda menyerap nutrien dari baja dengan lebih efektif . . #nera #neraplantbooster #plantbooster #organicplantbooster #organic #daripetaniuntukpetani #plantboosterorganik #organik #kebunorganik #tanamsendiri #berkebundirumah #petanimoden #pertanianmalaysia #gardeningmalaysia #kebunmini #kebunbandar #berbudipadatanah

🥬🍊🌺 TINGKATKAN HASIL TANAMAN ANDA SEBANYAK 40%!! 🌺🍊🥬 . Cepatkan pertumbuhan & tingkatkan daya tahan semua tanaman anda sekarang! . Nera Plant Booster by Edina Farm adalah penggalak & penguat tanaman yang diperbuat daripada 100% bahan semulajadi. . Kebaikan Nera Plant Booster: . ✅ 100% organik ✅ Sesuai untuk semua jenis tanaman ✅Tingkatkan ketahanan penyakit tanaman ✅ Kurangkan penggunaan baja ✅ Boleh digunakan dalam pembuatan kompos / bokashi . . .

Rina
(@yunika_edibles)

26 Days 13 Hours Ago

🇲🇾 Saya ada lima ekor kucing dan semua suka tolong dalam kebun. Kucing-kucing ni pada asalnya kucing jalanan. Semua telah dimandulkan agar tidak menambahkan bilangan kucing liar yang amat tinggi di Malaysia 🇬🇧 I have five cats and all of them like helping me in the garden. All of my cats were strays. They have been neutered so that they will not contribute to the large number of strays in Malaysia . . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #growyourownfood  #thehappygardeninglife #happygardener #vegetablegarden #urbanfarming #homegrown #greenthumb #gardeningmalaysia #yunikaedibles #instagarden #berkebundirumah #instagardenlovers #veggiegarden #cats #catsofinstagram #bearesponsiblepetowner #catlady #adoptdontshop

Rina
(@yunika_edibles)

29 Days 15 Hours Ago

🇲🇾 Pokok tomato tumbuh sendiri. Pada awalnya saya agak risau sebab pokok ni banyak bunga tapi takda buah. Akhirnya mula berbuah apabila mencuba teknik yang digunakan oleh @hendra_hydroponic untuk buat pendebungaan tomato secara manual 😁 🇬🇧 Volunteer tomato plant. Initially I was a bit worried because this plant does not fruit even when its flowering all the time. It finally starts fruiting when I used the techniques by @hendra_hydroponic for tomato self pollination . . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #growyourownfood  #thehappygardeninglife #happygardener #vegetablegarden #urbanfarming #homegrown #greenthumb #volunteerplant #pollination #tomatoes #gardeningmalaysia #yunikaedibles #containergarden #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #growwhatyoueat

Edux Hardin
(@eduxhardin)

2019-08-18 03:25:49

Will try these on my plants. Zeolite (grains of rocks) to improve water drainage on a potted plants. Gel Polymer beads as for using a soil-less plants similar to hydroponics. #eduxhardin #zeolite #gelpolymer #daisojapanmalaysia #pinoyurbangardeners #urbangardening #organicgardening #gardening #gardeningmalaysia #gardeninggoals #indoorgarden #indoorgardening

Rina
(@yunika_edibles)

2019-08-17 05:58:28

🇲🇾Terung jenis Rosa Bianca (betul tekaan @miss.fs17 😁). Nasib baik maklumat semaian sentiasa dicatat dalam buku nota. Amalan ni membantu banyak kali kalau terlupa label pokok 🇬🇧 Rosa Bianca eggplant. Thank goodness I always write down information on seeds I've planted. This habit has helped me several times when I forgot to label/tag the plants . . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #growyourownfood  #thehappygardeninglife #happygardener #vegetablegarden #urbanfarming #homegrown #greenthumb #fromseeds #eggplant #heirloom #nofilter  #gardeningmalaysia #yunikaedibles #containergarden #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #growwhatyoueat

Diana T.
(@silvercoated)

2019-08-11 18:21:14

If I could only pick them up & snuggle. These were some of the little ones that survived my last "massacre". It's been long since I've cared for succulents as I, my mum would say, "kill them with love" (overwatering, underwatering, etc) Hope they'll stay happy under my care 🐈 . #weekend #sunday #restful #relaxing #gardening #gardeningislife #gardeningmalaysia #greenhome #indoorgarden #indoorplants #plantsofinstagram #plantsagram #plantmom #plantsmakepeoplehappy #iloveplants #succulents #succulentlove #succulentlover #kalanchoe #pandaplant #succulentsofinstagram #fuzzy #kisahtandukberbunga

Rina
(@yunika_edibles)

2019-08-10 22:39:52

🇲🇾Ulam-ulaman untuk dimakan bersama laksa yang dikutip sekitar halaman rumah di kampung. Ada ulam raja, belalai gajah, pucuk kedongdong, cili burung, tenggek burung, pucuk samak dan sambung nyawa 🇬🇧 Local herbs and veggies harvested from garden at my parents' house as garnish for laksa. We have ulam raja, Sabah snake grass, young leaves of kedongdong, bird's eye chili, tenggek burung, young bay leaves, and longevity spinach❤️ . . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #growyourownfood  #thehappygardeninglife #happygardener #vegetablegarden #urbanfarming #homegrown #greenthumb #harvest  #gardeningmalaysia #yunikaedibles #containergarden #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #growwhatyoueat #nofilter #asianherbs #ulam #asianveggies

Watie Garden
(@watie_garden)

6 Days 19 Hours Ago

Cat’s Claw Vine Pokok yang sukakan cuaca panas. Pokok jenis memanjat / menjalar. Bunganya wangi & menjadi kegemaran lebah madu & kelulut. Anak pokok pd gambar no 4 RM20 sepokok RM13 postage (SM) http://www.wasap.my/+601129711410/ #nurseryonline #onlinenursery #onlineplantshopping #jualpokok #jualpokokonline #jualpokokmalaysia #jualanakpokok #jualpokokbunga #catsclawplant #catsclawflowers #gardeningmalaysia

Watie Garden
(@watie_garden)

2019-07-29 07:28:26

Pokok Bunga 3 bulan Pokok bunga 3 bulan ialah spesis Hydrangea yang berasal dari negara Jepun. Di Malaysia pokok ini juga dikenali sebagai pokok bunga Siti Zubaidah. Hydrangea Macrophylla jenis kampung yang tahan lasak (bukan jenis yang dari tanah tinggi) . Daun nipis & bunga tidak berbau. Pokok bunga ini boleh hidup di kawasan rendah asalkan ditanam di tempat yang tidak terlalu panas dan seeloknya dapatkan cahaya matahari sebelah pagi 8am - 11am. Warna bunga bergantung pada kadar hidrogen (PH) tanah. Sekiranya tanah berasid (dibawah skala 5.5) bunga akan jadi biru apabila ia kembang. Sebaliknya jika tanah beralkali, ia menjadi pink. Perlukan tanah yang lembap dan saliran air yang baik. Siram 2x sehari, tetapi penting diingatkan untuk tidak siram air pada bhg bunga, nanti bunga akan jadi kecut & rosak serta merta. Siram air pada pangkal pokok saja. RM12 sepokok RM12 postage (SM) http://www.wasap.my/+601129711410/ #nurseryonline #onlinenursery #pokokbungahiasan #jualpokokonline #jualpokok #jualpokokbunga #pokokbungasitizubaidah #bungasitizubaidah #hydrangea #hydrangeas #hydrangeamacrophylla #hydrangeamacrophilla #hydrangeamalaysia #pokokbungatigabulan #bungatigabulan #gardeningmalaysia #malaysiagarden

You just need one plant of ginseng jawa also know as ceylon spinach, and you will have a never ending supply of these leaves. They self sead and sprout just about anywhere in the garden. I have one growing between a cracked floor. . . . #urbangardening #urbanorganicgardener #urbangardenersrepublic #urbangarden #urbanfarming #containergardening #homegarden #organicgardening #gardendiary #ediblegarden #gardeningmalaysia #igmy #greenday #nature #instagardenlovers #instagarden #herbgarden #gardening #terokabotanical #growfood #gardenharvest #gardenblessings #ginsengjawa #ceylonspinach #talinumpaniculatum

Rina
(@yunika_edibles)

2019-07-26 01:56:13

🇲🇾 Sebab asyik tunjuk yang warna merah, kali ni tunjuk bunga matahari jenis yellow torch Mexican pula 😁 🇬🇧 Since I'm always showing the red ones, this time let's see yellow torch Mexican sunflowers . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #growyourownfood  #thehappygardeninglife #happygardener #vegetablegarden #urbanfarming #homegrown #greenthumb #fromseeds #sunflowers #gardeningmalaysia #yunikaedibles #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #flowers #instaflowers #veggiegarden #growwhatyoueat

Rina
(@yunika_edibles)

2019-07-18 01:45:57

🇲🇾 Ketumbar Jawa. Bau macam ketumbar biasa kecuali pokok ni tahan panas dan senang dijaga 🇬🇧 Culantro or sawtooth coriander. Smell like coriander except that it can tolerate heat rather well and easy to maintain ❤️ . . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #growyourownfood  #thehappygardeninglife #happygardener #vegetablegarden #urbanfarming #homegrown #greenthumb #fromseeds #nofilter #culantro #sawtoothcoriander #gardeningmalaysia #yunikaedibles #containergarden #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #growwhatyoueat

Rina
(@yunika_edibles)

2019-07-12 18:48:07

🇲🇾Selamat pagi semua. Cuaca pagi ni tak terlampau panas jadi saya nak habiskan cabut rumput dan buang pokok-pokok yang dah tua. Apa rancangan berkebun korang pagi ni? 🇬🇧 Morning all. Its not too hot this morning so I will be weeding and removing some old plants. What are your gardening plans this morning? . . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #growyourownfood  #thehappygardeninglife #happygardener #vegetablegarden #urbanfarming #homegrown #greenthumb #gardenupdates #gardeningmalaysia #yunikaedibles #gardeningplan #nofilter #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #growwhatyoueat

Rina
(@yunika_edibles)

2019-08-18 05:22:03

🇲🇾Bendi yang sepatutnya warna jingga dan bendi Eagle Pass. Dua-dua sedap cuma bendi Eagle Pass duri dia tajam🇬🇧 Orange (supposedly to be this colour 😅) okra and Eagle Pass okra. Both were delicious. However, the skin of the Eagle Pass okras were too prickly . . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #growyourownfood  #thehappygardeninglife #happygardener #vegetablegarden #urbanfarming #homegrown #greenthumb #harvest  #gardeningmalaysia #yunikaedibles #containergarden #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #growwhatyoueat #fromseeds #okra #nofilter

What’s the point of growing if we don’t harvest and cook? Took us a while to harvest these huge tapiocas. 3 kilos worth!!! ⠀ ⠀ Then mum made some into #kuih Bingka Ubi, I steamed some and had it with butter, we had some with #homemade #bagoong and used the leaves in spicy #lodeh⠀ All these ideas were an amalgamation of #malaysian #indonesian and #philippine influences... ⠀ ⠀ #asianpaleo #tapioca #bigharvest #nusantara #growyourown #fromourhugulkulture #urbanpermaculture #beyondgardening #cookwhatyourgrow #cookmore #gardeningsg #gardeningmalaysia #mumsrecipes

Rina
(@yunika_edibles)

2019-07-11 06:14:10

🇲🇾Kale nero dan kale merah. Sayur ni antara yang hidup subur dalam cuaca panas sekarang. Kepada sesiapa yang nak cuba tanam sayur bukan asal dari Malaysia, saya cadangkan kale. Kale juga boleh ditanam di dalam pasu 🇬🇧 Kale nero and red kale. Its amazing how tolerant these two are to our super hot weather. To anyone who want to grow vegetables non-native to Malaysia, I definitely recommend kale 👍. This plant also grow well in containers . . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #growyourownfood  #thehappygardeninglife #happygardener #vegetablegarden #urbanfarming #homegrown #greenthumb #harvest  #gardeningmalaysia #yunikaedibles #containergarden #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #growwhatyoueat #kale #fromseeds #nofilter

Rina
(@yunika_edibles)

2019-07-10 01:33:07

🇲🇾Ciplukan atau ceplukan. Nama saintifik Physalis angulata. Saya cuba tanam dari benih beberapa kali tak pernah berjaya. Baru-baru ini terjumpa satu kawasan yang penuh dengan ciplukan yang tumbuh liar waktu sedang jalan kaki. Sekarang dah ada beberapa pasu pokok ni kat rumah 😁 🇬🇧 Ciplukan or ceplukan, scientifically known as Physalis angulata. I've tried growing them from seeds several times but failed. Recently I found a spot where a lot of wild ciplukan is growing. Now I have several pots of this plant growing at my home ❤️ . . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #growyourownfood  #thehappygardeninglife #happygardener #vegetablegarden #urbanfarming #homegrown #greenthumb #ciplukan #forage #physallis  #gardeningmalaysia #yunikaedibles #containergarden #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #growwhatyoueat

Mira Astuti
(@mirahajejahe)

2019-07-05 01:28:56

#yunika_edibles2years #repost @yunika_edibles (@get_repost) ・・・ 🇬🇧 30 followers will stand a chance to win red torch mexican sunflower seeds. What you need to do is 1. Like this photo, 2. Follow @yunika_edibles, 3. Repost this photo with #yunikaedibles2years. Contest closes on 7th July 2019 and it is open to all followers from Southeast Asia . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #thehappygardeninglife #happygardener #sunflower #seeds #giveaway #yunikaedibles2years #benih #urbanfarming #homegrown #greenthumb  #gardeningmalaysia #yunikaedibles #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #growwhatyoueat

Rina
(@yunika_edibles)

2019-07-04 21:44:56

🇬🇧 30 followers will stand a chance to win red torch mexican sunflower seeds. What you need to do is 1. Like this photo, 2. Follow @yunika_edibles, 3. Repost this photo with #yunikaedibles2years. Contest closes on 7th July 2019 and it is open to all followers from Southeast Asia . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #thehappygardeninglife #happygardener #sunflower #seeds #giveaway #yunikaedibles2years #benih #urbanfarming #homegrown #greenthumb  #gardeningmalaysia #yunikaedibles #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #growwhatyoueat

Rina
(@yunika_edibles)

2019-07-04 21:49:30

🇲🇾 Sempena ulang tahun kedua akaun ini, 30 pengikut berpeluang memenangi benih bunga matahari jenis red torch mexican. Apa yang perlu anda lakukan ialah 1. Like gambar ini, 2. Jadi pengikut @yunika_edibles, 3. Repost gambar bersama #yunikaedibles2years. Tarikh tutup ialah 7 Julai. Terbuka kepada pengikut-pengikut dari Asia Tenggara . . . . . #giveaway #yunikaedibles2years #hadiah #seeds #bungamatahari #flowers #kebun #bunga #kebunmini #benih #ediblegarden #urbangarden #gardeningmalaysia #gardening #growyourownfood #veggiegarden

Rina
(@yunika_edibles)

2019-07-04 01:56:54

🇲🇾Semua terung ni dari satu pokok yang ditanam dalam pasu plastik sederhana. Saya letak kompos dulu sebelum tanam anak pokok terung. Lihat gambar seterusnya untuk saiz pasu 🇬🇧 All these eggplants are from one plant growing in a medium size plastic container. I added compost in the container before planting the eggplant seedling . . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #growyourownfood  #thehappygardeninglife #happygardener #vegetablegarden #urbanfarming #homegrown #greenthumb #eggplant #terung #fromseeds #gardeningmalaysia #yunikaedibles #containergarden #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #growwhatyoueat

suka sangat tengok tanaman2 sis ni. anak saya dah lama suruh beli benih bunga matahari yg jenis biasa tu. moga ada rezeki dapat benih yg rare ni. mesti dia suka ❤️ #yunikaedibles2years #repost @yunika_edibles • • • • • • 🇲🇾 Lama tak dengar cerita dari kita kan 😅. Seperti dijanjikan pada awal tahun ini, sempena ulang tahun kedua akaun ini, 30 pengikut berpeluang memenangi benih bunga matahari jenis red torch mexican. Apa yang perlu anda lakukan ialah 1. Like gambar ini, 2. Jadi pengikut @yunika_edibles, 3. Repost gambar bersama #yunikaedibles2years. Tarikh tutup ialah 7 Julai. Terbuka kepada pengikut-pengikut dari Asia Tenggara 🇬🇧 As promised at the beginning of the year, celebrating the 2 years anniversary of this account, 30 followers will stand a chance to win red torch mexican sunflower seeds. What you need to do is 1. Like this photo, 2. Follow @yunika_edibles, 3. Repost this photo with #yunikaedibles2years. Contest closes on 7th July 2019 and it is open to all followers from Southeast Asia . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #thehappygardeninglife #happygardener #sunflower #seeds #giveaway #yunikaedibles2years #benih #urbanfarming #homegrown #greenthumb  #gardeningmalaysia #yunikaedibles #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #growwhatyoueat

(@sweetpearl24)

2019-07-02 20:27:16

Jom join! 💚 @yunika_edibles ni salah satu ig yg membuatkan kami semangat nak tanam pokok hahaha 😆 . . #repost @yunika_edibles (@get_repost) ・・・ 🇲🇾 Lama tak dengar cerita dari kita kan 😅. Seperti dijanjikan pada awal tahun ini, sempena ulang tahun kedua akaun ini, 30 pengikut berpeluang memenangi benih bunga matahari jenis red torch mexican. Apa yang perlu anda lakukan ialah 1. Like gambar ini, 2. Jadi pengikut @yunika_edibles, 3. Repost gambar bersama #yunikaedibles2years. Tarikh tutup ialah 7 Julai. Terbuka kepada pengikut-pengikut dari Asia Tenggara 🇬🇧 As promised at the beginning of the year, celebrating the 2 years anniversary of this account, 30 followers will stand a chance to win red torch mexican sunflower seeds. What you need to do is 1. Like this photo, 2. Follow @yunika_edibles, 3. Repost this photo with #yunikaedibles2years. Contest closes on 7th July 2019 and it is open to all followers from Southeast Asia . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #thehappygardeninglife #happygardener #sunflower #seeds #giveaway #yunikaedibles2years #benih #urbanfarming #homegrown #greenthumb  #gardeningmalaysia #yunikaedibles #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #growwhatyoueat

Rina
(@yunika_edibles)

2019-07-02 20:21:25

🇲🇾Tuai banyak benih bunga matahari jenis mexican red torch untuk 30 pengikut yang bertuah ❤️. Sila tengok post sebelum ini untuk maklumat lanjut 🇬🇧 Harvested lots of red torch mexican sunflower seeds for 30 lucky followers. Refer to previous post for more details . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #seeds #thehappygardeninglife #happygardener #vegetablegarden #urbanfarming #homegrown #greenthumb #harvest  #gardeningmalaysia #yunikaedibles #containergarden #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #benih #sunflower #yunikaedibles2years #flowers

Rina
(@yunika_edibles)

2019-07-03 14:29:57

🇲🇾 Lama tak dengar cerita dari kita kan 😅. Seperti dijanjikan pada awal tahun, sempena ulang tahun kedua akaun ini, 30 pengikut berpeluang memenangi benih bunga matahari jenis red torch mexican. Apa yang perlu anda lakukan ialah 1. Like gambar ini, 2. Jadi pengikut @yunika_edibles, 3. Repost gambar bersama #yunikaedibles2years. Tarikh tutup ialah 7 Julai. Terbuka kepada pengikut-pengikut dari Asia Tenggara 🇬🇧 As promised at the beginning of the year, celebrating the 2 years anniversary of this account, 30 followers will stand a chance to win red torch mexican sunflower seeds. What you need to do is 1. Like this photo, 2. Follow @yunika_edibles, 3. Repost this photo with #yunikaedibles2years. Contest closes on 7th July 2019 and it is open to all followers from Southeast Asia . . . . . #urbangarden #gardening #mygarden #growfoodnotlawn #kitchengarden #kebunmini #thehappygardeninglife #happygardener #sunflower #seeds #giveaway #yunikaedibles2years #benih #urbanfarming #homegrown #greenthumb  #gardeningmalaysia #yunikaedibles #instagarden #berkebundirumah #gardenactivist #instagardenlovers #veggiegarden #growwhatyoueat

Diana T.
(@silvercoated)

2019-07-02 19:53:43

I see you sneaking there, little sprout. Found out that this lil fella was a random sproutling from my DIY soil mix & it showed up in one of my freshly potted capsicum shoots. Its species is unknown till much bigger; now it remains a mystery 🌱 . #latergram #weekday #wednesday #midweek #humpday #morning #gardening #lettherebelife #sprout #sprouted #littleone #happinessishere #gardeningislife #gardeningmalaysia #greenhome #greeninterior #indoorgarden #indoorvegetablegarden #plantsofinstagram #plantsagram #plantmom #plantsmakepeoplehappy #sustainable #sustainableliving #sustainablelifestyle #kisahtandukberbunga

JUNE PROMOTION🎁 CHECK OUT MORE COLLECTION @heartnsoul_collectionz 😍🌱 Dont miss out this offer , Promotion valid until 25 June Only🤗🤗 #metalstraw #straw #reduceplasticusages #saveplanetearth #gardeningmalaysia #dailygardeningphotography

JUNE PROMOTION🎁 CHECK OUT MORE COLLECTION @heartnsoul_collectionz 😍🌱 Dont miss out this offer , Promotion valid until 25 June Only🤗🤗 #metalstraw #straw #reduceplasticusages #saveplanetearth #gardeningmalaysia #dailygardeningphotography